centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Nu öppnar Midgårdsbadet igen

Midgårdsbadet öppnar igen, efter två stänga somrar är det öppet från och med fredag 10:e juni.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun satsar stort på aktiviteter för barn- och ungdomar under sommarlovet. Det blir en flygande start med öppning av Midgårdsbadet för första gången på två somrar.
– Vi är otroligt glada över att åter igen, efter två stängda säsonger på grund av pandemin, kunna öppna upp utebadet på Midgårdsbadet igen! Nu håller vi tummarna för många fina sommardagar och sköna badstunder. Varmt välkomna hit! säger bad- och simhallschef Tapani Röyttä.

Utöver badet bjuder sommarlovet på Cirkus Cirkör, kurser i måleri och sång, Sarah Sheppard som skrivit barnboken Dinosaurer överallt kommer till Valsta.

Hela sommarlovsprogrammet hittar du här.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider