eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskander

Nu ökar sophämtningningskostnaden

Avgifterna för sophämtning kommer att öka under 2018 men Sigtuna kommer trots det att ligga lågt i jämförelse med andra kommuner i Stockholms län.

centrum_artikel_host

Under 2017 kostade sophämtning i Sigtuna kommun som lägst 1680 kronor, bara sju andra kommuner i länet hade lägre avgift, billigast var det i Stockholm med 1460 kronor enligt Villaägarnas Riksförbund. Grannkommunen Väsby var bara 20 kronor billigare än Sigtuna. Dyrast i länet är det i Nacka där det kostar nästan 3000 kronor per år.

Sigtuna kommun har klubbat igenom en höjning av taxorna i fullmäktige som märsta.nu rapporterat om i december. Under 2017 hade Sigtuna den 69:e lägsta kostnaden för sophämtning av landets samtliga 290 kommuner.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider