galan_panorama

Nu ökar coronafallen igen

Coronafallen ökar nu kraftigt igen och är nära 800 i hela regionen.

centrum_artikel_host

Region Stockholm ser nu en kraftig ökning av covid-19-fall bland länets kommuninvånare, den är en ökning med 44 procent för 13-19 juli och 784 konstaterades smittade.
– Ökningen är mycket oroväckande, även om det fortfarande är från låga nivåer. Gruppen 18-29-åringar är de med högst förekomst, och bland dem har många smittats utomlands. Mitt råd till alla över 18 år är därför: vaccinera dig med två doser när du erbjuds detta för att skydda dig själv och andra, stanna hemma vid symtom, provta dig vid hemkomst från utlandet och alltid vid symtom, samt fortsätt att följa råd och rekommendationer både i Sverige och utomlands. Träffa så få som möjligt en vecka efter hemkomst från utlandet, för att vara helt säker på att inte sprida smitta vidare, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

Deltavarianten svarar för 523 av 784 fall och den varianten bedöms ha högre smittsamhet än andra covid-19. Vaccinet uppges ge ett gott skydd mot delta, även om man är ung och inte bedöms bli svårt sjuk i covid-19 så bör man vaccinera sig enligt Regionen, detta av hänsyn till andra som riskerar att bli svårt sjuka. Antalet smittade för Sigtuna kommun presenteras på torsdag eftermiddag.

toppbanner
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Politik märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

defacto_helsida
valet2022

Bergqvist: (S) kommer med felaktigheter

Politik Socialdemokraterna gick till attack mot Liberalerna och Centerpartiet för att göra sig beroende av SD. Men det här något som avfärdas av Liberalerna: - Som vanligt kommer Socialdemokraterna och Marie Axelsson helt medvetet med rena felaktigheter, säger Pernilla Bergqvist (L).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
galan_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider