nationaldagen_pan

Nu ökar coronafallen igen

Coronafallen ökar nu kraftigt igen och är nära 800 i hela regionen.

centrum_artikel_host

Region Stockholm ser nu en kraftig ökning av covid-19-fall bland länets kommuninvånare, den är en ökning med 44 procent för 13-19 juli och 784 konstaterades smittade.
– Ökningen är mycket oroväckande, även om det fortfarande är från låga nivåer. Gruppen 18-29-åringar är de med högst förekomst, och bland dem har många smittats utomlands. Mitt råd till alla över 18 år är därför: vaccinera dig med två doser när du erbjuds detta för att skydda dig själv och andra, stanna hemma vid symtom, provta dig vid hemkomst från utlandet och alltid vid symtom, samt fortsätt att följa råd och rekommendationer både i Sverige och utomlands. Träffa så få som möjligt en vecka efter hemkomst från utlandet, för att vara helt säker på att inte sprida smitta vidare, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

Deltavarianten svarar för 523 av 784 fall och den varianten bedöms ha högre smittsamhet än andra covid-19. Vaccinet uppges ge ett gott skydd mot delta, även om man är ung och inte bedöms bli svårt sjuk i covid-19 så bör man vaccinera sig enligt Regionen, detta av hänsyn till andra som riskerar att bli svårt sjuka. Antalet smittade för Sigtuna kommun presenteras på torsdag eftermiddag.

seniormassa_pan
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider