eu_valet_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Nu kan man utbilda sig till PT på Arlandagymmnasiet

Arlandagymnasiet startar från ich med i höst programmet Träning och Ledarskap vilket ger möjlighet att studera till personlig tränare.

centrum_artikel_host

Arlandagymnasiet presenterade sitt program för kommande läsår på tisdagen och bland nyheterna finns ett program i Träning och ledarskap vilket innebär att man kan bli PT efter den treåriga utbildningen samt får behörighet till högskolans idrottslärarprogrjam.
– Med den här satsningen vill vi fånga upp de ungdomar som är intresserade av hälsa och livsstil. Den som är nyfiken på att söka behöver absolut inte vara en vältränad idrottsutövare. Kunskaperna som eleverna får handlar både om människans mentala och fysiska hälsa, något som både utvecklar dem själva och kan förbättra andras välmående i ett framtida yrke, säger Sari Geary, rektor för yrkesprogrammen på Arlandagymnasiet.

Den andra nyheten är att det finns en specialpedagogisk inrikting inom samhällsvetenskapliga programmet beteendevetenskap. Där kommer elever med specialpedagogisk stöd att kunna undervisas i mindre grupper.
– Arlandagymnasiet ska vara en attraktiv skola som rustar våra ungdomar för arbetslivet, därför ser vi kontinuerligt över utbudet av utbildningar. De här två utbildningarna gör skolan ännu mer intressant, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
connys
sigtunakampen_outsider
nrh_sigtuna