defacto_pan2020
Vilken gatsten ser du helst? Tyck till om Stora gatans nya beläggningFoto: Sigtuna kommun

Nu kan man titta på Stora gatans kommande sten

Sigtuna kommun kommer att lägga om beläggningen på Stora Gatan och nu kan man tycka till om två alternativ.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu tidigare rapporterat så kommer Stora gatans beläggning att bytas ut på grund av olika anledningar. Bland annat har asfalten gjort sitt och dagvattnet rinner inte bort som det ska längre.

Men innan gatan rivs upp får kommuninvånare tycka till om den nya beläggningen. Två provytor har byggts på Stora torget. Där går det bra att röra sig över till fots och i rullstol. När man gjort det kan man om man vill lämna synpunkter till kommunens gatuenhet. På tisdag mellan 10-15 kommer dessutom kommunens representanter finnas på plats för att svara på frågor och funderingar.

Här kan du tycka till om gatstenen

dack_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

connys_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

ica_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
connys
ica_outsider
joes_outsider
dack_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh