centrum_panorama_hostshopping
Vilken gatsten ser du helst? Tyck till om Stora gatans nya beläggningFoto: Sigtuna kommun

Nu kan man titta på Stora gatans kommande sten

Sigtuna kommun kommer att lägga om beläggningen på Stora Gatan och nu kan man tycka till om två alternativ.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu tidigare rapporterat så kommer Stora gatans beläggning att bytas ut på grund av olika anledningar. Bland annat har asfalten gjort sitt och dagvattnet rinner inte bort som det ska längre.

Men innan gatan rivs upp får kommuninvånare tycka till om den nya beläggningen. Två provytor har byggts på Stora torget. Där går det bra att röra sig över till fots och i rullstol. När man gjort det kan man om man vill lämna synpunkter till kommunens gatuenhet. På tisdag mellan 10-15 kommer dessutom kommunens representanter finnas på plats för att svara på frågor och funderingar.

Här kan du tycka till om gatstenen

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider