centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Nu kan man sitta vid Lilla Torget

Sigtuna kommun har nu ställt ut nya tillfälliga stolar, bänkar och blommor på Lilla torget i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Initiativet syftar till att skapa en mer grönskande och trivsam miljö för både invånare och besökare under sommaren. Tanken är att torget ska bli en plats för umgänge och avkoppling för dem som promenerar genom staden.

Projektet är resultatet av en medborgardialog där kommuninvånarna har fått ge sina synpunkter på utvecklingen av Sigtuna stad. Kommunen har lyssnat på önskemålen och genomfört förändringar för att förbättra stadsmiljön.

Även om bilar och andra fordon fortfarande kan använda vägen, uppmanar kommunen bilister att vara medvetna om att utrymmet kan vara något begränsat. Bilister uppmanas att, om möjligt, välja alternativa vägar för att minska trängseln vid torget.

Den tillfälliga möbleringen kommer att vara kvar över sommaren och tas bort igen i höst. Kommunen hoppas att de nya inslagen på torget ska bidra till en trevligare och mer inbjudande stadsmiljö för alla.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
connys