vintermarknad_pan

Nu kan man resa som vanligt igen

Många nyheter komma möta SL:s resenärer när restriktionerna släppa på onsdag.

centrum_artikel_host

I morgon onsdag upphör FHM:s rekommendationer om avstånd i kollektivtrafiken. SL:s resenärer kan då börja resa som vanligt igen efter att det under 18 månader varit uppmaning om att undvika kollektivtrafiken.
– Det känns alldeles fantastiskt att få säga välkommen ombord igen till alla stockholmare och besökare i regionen. För många betyder det här en efterlängtad återgång till ett mer normalt liv med resor till arbete, skola och nöjen. Vårt budskap nu är att resa som vanligt men att vara beredd på att det kommer vara fler som rör sig i trafiken. Vi har kört full trafik under hela pandemin och kommer fortsätta göra det. Men vi vet att det kommer ta tid att vänja sig vid vardagen igen, säger David Lagneholm, förvaltningschef på trafikförvaltningen och vd för SL.

Har man inte rest i kollektivtrafiken på ett tag så är det några nyheter som möter resenärer, främst fler sätt att köpa biljett på. Man kan blippa betalkortet, 30-dagarskortet finns i appen, ett nytt grönt kort har lanserats som ska vara modernare, man kan även chatta med Trygghetscentralen och inte bara ringa.

dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

julmarknad_2022
centrum_host_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
nrh
connys
marknaden_outsider
swedol_outsider
pantamera_out