centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Nu kan man nominera till arkitekturpriset

Förra året var det Sigtuna stadsängar som tilldelades Årets arkitekturpris, nu är nomineringen öppnat upp för att utse 2023 års vinnare.

centrum_artikel_host

Årets arkitekturpris delas ut för att lyfta byggnader och platser i kommunen med förhoppning om att inspirera och skapa intresse för god arkitektur och dess betydelse i närmiljön. Förra året var det Gretas Glänta i Sigtuna stadsängar som fick priset. Priset kan gå till bästa ny- och tillbyggnad, gestaltning av stadsmiljö, parker och torg eller varsam ombyggnad och byggnadsvård. Ett krav är att det ska vara färdigställt under de senaste tre åren.

Allmänhet, kommunanställda och aktörer inom bygg- och arkitekturområdet kan lämna in bidrag fram till 19:e februari. Klicka här för att nominera

centrum_host_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

connys_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

humbacken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
swedol_outsider