centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Nu kan du söka plats på Komvux

Den som planerar att gå i Komvux till våren 2020 måste nu börja söka utbildning.

centrum_artikel_host

Ansökning till komvux Stockholm Norrort har startat, Sigtuna kommun är en del av samarbetet i Norrort tillsammans med Solna, Sollentuna, Väsby, Täby, Danderyd, Vaxholm och Österåker. Man söker via sin hemkommun som beviljar studieplats. Programmen som finns är bland annat Barn- och fritidsprogram, Vård- och omsorg, barnskötare, yrkesväktare, administratör med mera.

Utbildningen bedrivs av Strigo som fokuserar på vuxnas utveckling i livet. Utbildningen finns på flera orter i landet och för Sigtuna kommuns del sker utbildningen i någon av Norrortskommunerna. Ansökan stänger ca två månader innan utbildningen startar.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider