centrum_panorama_hostshopping
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Nu kan alla 18-plussare boka vaccintid

På fredagen öppnade Region Stockholm upp för alla över 18 att vaccinera sig: - Idag når vi en milstolpe när vi öppnar vaccinationen mot covid-19 för hela den vuxna befolkningen och jag är väldigt glad att vi kan öppna bokningen flera veckor innan plan. Nu har alltså alla som fyllt 18 år möjlighet att boka vaccination mot covid-19 i Region Stockholm, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm

centrum_artikel_host

Nu kan alla vuxna boka tid för vaccinering via appen Alltid öppet. Hittills under vaccineringen har 1,2 miljoner i länets 26 kommuner vaccinerats med minst en dos.
– Att vi nu öppnar för hela den vuxna befolkningen och inte ytterligare ett femårsintervall beror på att bokningstrycket den senaste veckan minskat och vi vill ha en så hög beläggning som möjligt på länets olika vaccinationsmottagningar. Att så många som möjligt så snabbt som möjligt vaccinerar sig är helt centralt för att minska smittspridningen och risken för allvarlig sjukdom och sjukhusvård, uppger Elda Sparrelid, chefsläkare i Region Stockholm.

Samtidigt väntas många som fått första dosen att inom kort få den andra. Doserna konkurrerar inte med doser som är avsedda för 18+.
– Att vara fullvaccinerad är väldigt viktigt, och länets vaccinationsmottagningar håller öppet hela sommaren, så planera gärna in både den första och andra dosen så att de tas inom de tänkta intervallen. Vaccinmottagningarna lägger ut tider löpande, och hittar du ingen tid direkt kan du försöka igen efter någon dag, säger Elda Sparrelid.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider