eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Nu kan 18-plussare boka tredje dosen

Alla länsbor över 18 år kan nu boka in sig för en tredje dos av covid-19-vaccin.

centrum_artikel_host

Om det har gått sex månader sedan andra dosen kan nu alla boka in sig för en tredje dos av vaccin mot covid-19. Eller inte riktigt alla, endast personer över 18 år. Minderåriga får vänta ett tag till på sin tredje dos om det blir aktuellt. 12-15-åringarna började dessutom ta sin första dos nu under hösten. Vissa har hunnit ta andra dosen bland barnen, även i kommunen.
– Spridningen av coronaviruset ökar igen, samtidigt är det glädjande att många vill vaccinera sig. De senaste veckorna har drygt 75 000 vaccinationer getts per vecka i regionen. Har du inte vaccinerat dig, gör det nu och var rädd om dig själv och andra runt omkring dig genom att hålla avstånd, fortsätta att tvätta händerna och respektera de restriktioner som finns, uppger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
storemore_out
spedition_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys