eldsjal2024_pan
Mattis Askerson (M)Foto: Sigtuna kommun

Nu JO-anmäls Migrationsverket

Sigtuna kommun JO-anmäler Migrationsverket för att de skickar asylsökande med taxi till kommunhuset rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om konfliken mellan Migrationsverket och Sigtuna kommun och synen på ansvaret för asylsökande. Kommunen har hävdat att Migrationsverket skickat människor med taxi till kommunhuset för att söka ekonomiskt bistånd. Nu svarar kommunen med en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, rapporterar SVT.
– Ett fall är enligt min mening ett fall för mycket och för oss är det tydligt att detta är ett mönster från Migrationsverkets sida, säger Mattias Askerson (M), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun, till SVT

Anledningen till anmälan är att man vill få stopp på förloppet. Detta eftersom de som söker bistånd som kommer via Migrationsverket får avslag. Det ska röra sig om flera fall, en familj varje eller varannan månad som kommer med taxi från Migrationsverkets förvar i Märsta.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
storemore_out