helsida_bostad
Mattis Askerson (M)Foto: Sigtuna kommun

Nu JO-anmäls Migrationsverket

Sigtuna kommun JO-anmäler Migrationsverket för att de skickar asylsökande med taxi till kommunhuset rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om konfliken mellan Migrationsverket och Sigtuna kommun och synen på ansvaret för asylsökande. Kommunen har hävdat att Migrationsverket skickat människor med taxi till kommunhuset för att söka ekonomiskt bistånd. Nu svarar kommunen med en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, rapporterar SVT.
– Ett fall är enligt min mening ett fall för mycket och för oss är det tydligt att detta är ett mönster från Migrationsverkets sida, säger Mattias Askerson (M), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun, till SVT

Anledningen till anmälan är att man vill få stopp på förloppet. Detta eftersom de som söker bistånd som kommer via Migrationsverket får avslag. Det ska röra sig om flera fall, en familj varje eller varannan månad som kommer med taxi från Migrationsverkets förvar i Märsta.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

toppbanner
defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
arbete_outsider
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022