kommun_skoterska
Mattis Askerson (M)Foto: Sigtuna kommun

Nu JO-anmäls Migrationsverket

Sigtuna kommun JO-anmäler Migrationsverket för att de skickar asylsökande med taxi till kommunhuset rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om konfliken mellan Migrationsverket och Sigtuna kommun och synen på ansvaret för asylsökande. Kommunen har hävdat att Migrationsverket skickat människor med taxi till kommunhuset för att söka ekonomiskt bistånd. Nu svarar kommunen med en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, rapporterar SVT.
– Ett fall är enligt min mening ett fall för mycket och för oss är det tydligt att detta är ett mönster från Migrationsverkets sida, säger Mattias Askerson (M), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun, till SVT

Anledningen till anmälan är att man vill få stopp på förloppet. Detta eftersom de som söker bistånd som kommer via Migrationsverket får avslag. Det ska röra sig om flera fall, en familj varje eller varannan månad som kommer med taxi från Migrationsverkets förvar i Märsta.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
ica_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

sap_sep23_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

connys_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
swedol_outsider
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
nrh
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
kommun_adhd_outsider