valstadagen_pan
Foto: Pressbild

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

centrum_artikel_host

Renoveringen av lokalerna har varit ett pågående projekt under några år, och i november 2021 påbörjades arbetet. Nu, nästan ett år senare, i december 2022, står lokalerna äntligen färdiga. Under renoveringen har verksamheten fortsatt att vara öppen, men med vissa begränsningar. Anita Mionic, tandläkare och verksamhetschef på Praktikertjänst Tandvårdshuset Sigtuna, uttrycker sin glädje över att kunna välkomna patienter som vanligt igen.
– Tandvårdshuset har varit öppet under hela renoveringsperioden, men vi har varit något begränsade. Det känns väldigt bra att nu äntligen kunna välkomna patienter som vanligt,” säger Anita Mionic, tandläkare och verksamhetschef på Praktikertjänst Tandvårdshuset Sigtuna.

Förutom att erbjuda tandvård i moderna och uppfräschade lokaler har Tandvårdshuset Sigtuna också framtida expansion i sikte. Efter renoveringen är det nu möjligt att utveckla och växa verksamheten ytterligare.
– Vi har utrymme för fler kollegor, och vår förhoppning är att kunna anställa nya medarbetare. Vi planerar att erbjuda kirurgiska ingrepp och en av våra tandläkare vill vidareutbilda sig inom rotbehandlingar, fortsätter Anita Mionic. Vi hoppas också kunna knyta till oss en specialist inom områden som käkkirurgi eller tandlossning. Det skulle vara en välkommen service för våra patienter.

För närvarande har Tandvårdshuset Sigtuna tio medarbetare, inklusive fyra tandläkare, fyra tandsköterskor och två tandhygienister. Tandvårdshuset erbjuder en bred variation av tjänster, såsom allmäntandvård, implantatprotetik och tandhygienistbehandlingar.

Invigningen av de nyrenoverade lokalerna markerar en milstolpe för Tandvårdshuset Sigtuna och deras strävan att fortsätta erbjuda kvalitativ tandvård och expandera verksamheten för att möta patienternas behov.

Denna text genererades med en textrobot

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida
mp_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
elon_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
Wenngarns_cafe_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
student_outsider
mp_outsider
valstadagen_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider