moderat_pan_nov
Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun
Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun
Foto: Rosie Alm/Sigtuna kommun

Nu invigs Grundsärskolan

Grundsärskolan i Sigtuna kommun har invigts och ligger i anslutning till Centralskolan i Märsta.

centrum_artikel_host

På fredagsmorgonen invigdes Grundsärskolan i Sigtuna kommun som ligger vid Centralskolan i Märsta.
– Jag är väldigt glad över vår nya, fina, moderna och anpassade Grundsärskola. Den kommer att bidra till en trygg verksamhet, inkludering och en vilja och lust att lära, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Grundsärskolan får anpassade lokaler efter elevernas specifika behov med exempelvis tystare klassrum, skenor i taket för att kunna flytta elever till olika rum utan lyft samt ett avancerat brandlarm för att alla elever ska kunna höra det.
– Det känns jätteroligt att få inviga en helt ny skolbyggnad för Grundsärskolan. Det är väldigt värdefullt att elever, föräldrar och lärare har fått vara med i utformandet av en skola anpassad för elever med specifika behov, kommenterar Ingela Hamlin, förvaltningschef på Barn- och ungdomsförvaltningen.

Utomhusmiljön har också formats efter specifika önskemål som med en gunga anpassad för rullstolsburna men där pågår ett fortlöpande arbete med att utveckla skolgården. Nu väntar man in den nya idrottshallen som ska delas mellan Centralskolans elever och Grundsärskolans.
– Centralskolans nya idrottshall kommer vara anpassad för Grundsärskolans elever med salar och hjälpmedel för personer med funktionsnedsättning. Alla barn och unga i kommunen ska ha bästa möjligheter till en bra skolgång, idrott i skolan och en aktiv fritid, säger Pernilla Bergqvist.

agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
swedol_outsider
connys