centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Nu införs kulturchecken- Breddar kulturutbudet för barn och unga

Kulturverksamheten i kommunen breddas och en kulturcheck införs där två privata aktörer kommer erbjuda kurser för barn- och unga.

centrum_artikel_host

Kultur- och fritidsnämnden klubbade igenom kulturchecken i maj i år vilket innebär att man ska kunna bredda kulturverksamheten för barn och unga.
– Det innebär rent konkret att Sigtuna kommun har slutit avtal med två privata aktörer i kommunen, Fiolosofen AB och Dee Film & Teater, som erbjuder kurser i kulturverksamhet för barn och unga utöver den verksamhet som den kommunala Kulturskolan erbjuder. Dessa aktörers verksamhet är ett komplement till Kulturskolans och innebär ett breddat utbud för barn och unga i kommunen, berättar Beata Alving, kulturskolechef i kommunen.

Aktörerna erbjuder verksamheter inom populära ämnen som inte ges av Kulturskolan, på andra tider än Kulturskolans egna verksamhet och helger samt att man ger det i både Sigtuna och Märsta.

Här kan du ta del av utbudet inom Kulturverksamheten

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

connys_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

hockeyskola_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

defacto_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

ica_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

skanela_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

moderat_fokus_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

sap_sep23_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ica_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
skanela_outsider
connys
joes_outsider
moderat_bli_medlem