sap_feb_pan
Ara Osman Mohammed, Tingvallaskolan, med Pernilla Bergqvist (L) och Stefan Malmström, Arlandagymnasiet, med Mattias Askerson (M).Foto: Sigtuna kommun

Nu har Årets pedagoger utsetts

Under några veckor har Årets pedagoger utsetts och uppmärksammats av Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Årets pedagoger utses årligen och bland annat kan elever och vårdnadshavare nominera. I år har sex personer och två arbetslags fått utmärkelsen. Årets utmärkelser gick till:

– Stefan Malmström, Arlandagymnasiet
– Arbetslaget Humlan, Edda förskola
– Lärarteamet på Arlanda komvux SFI och SVA
– Ara Osman Mohammed, Tingvallaskolan
– Niklas Lönnqvist, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
– Sofia Kousi, Galaxskolan
– Sheida Delgoshaei, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
– Eva Söderberg, Tils förskola

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) delade ut utmärkelsen till lärare inom grundskolan medan Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
– Vi har även i år fått in många nomineringar med stor bredd mellan skolorna, vilket vi tycker är jätteroligt. Våra elever får dagligen träffa många skickliga lärare och pedagoger som jobbar i vår kommun, personer som betyder mycket för barns och ungdomars lärande, trygghet och utveckling. Därför är det otroligt roligt att få dela ut Årets pedagog till personer som är viktiga vuxna i våra elevers liv, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

Mattias Askerson (M):
– Det är alltid lika roligt att få lyfta duktiga pedagoger, och att vuxenutbildningen fick en utmärkelse i år är extra speciellt. Nomineringarna kommer från såväl elever som kollegor, vilket visar på vilket bra arbete pedagogerna gör, säger utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

fritidsbanken_sportlov
skridskodisco_helsida
sportlov
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

pantamera_avc_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
connys_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
connys
spedition_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna