centrum_panorama_hostshopping
Vinnarna i Årets pedagog 2024Foto: Sigtuna kommun/montage märsta.nu

Nu har Årets pedagoger prisats

Under veckan har Årets pedagoger prisats av bland annat Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildningsnämnden.

centrum_artikel_host

Årets Pedagog-priserna för 2024 har delats ut, och i år tilldelades sex enskilda personer och ett arbetslag denna prestigefyllda utmärkelse. Under veckan har ordförande Mattias Askerson och vice ordförande Rune Öhlund överraskat pristagarna genom att personligen besöka dem runt om i kommunen och överlämna diplom, en check och blommor. De sista priserna delades ut idag på Arlandagymnasiet.

Mattias Askerson, ordförande i utbildningsnämnden, uttryckte sin glädje över att kunna uppmärksamma de duktiga och engagerade pedagogerna i kommunen. Priset är ett sätt att hylla deras viktiga arbete och är baserat på nomineringar från elever, föräldrar och kollegor.

Årets Pedagoger för 2024 har utmärkt sig genom sin skicklighet och kreativitet i arbetet. Priset syftar till att lyfta fram medarbetare som är förebilder inom sitt område och som arbetar på ett utvecklande och nytänkande sätt.

Årets pristagare är:

  • Emma Heikkinen, Ärlinghedens förskola
  • Arbetslaget på Fjärilen, Märstadal förskola
  • Mikael Pääkkönen, Steningehöjdens skola
  • Fatma Acaralp, Tingvallaskolan
  • Christine Habra, Eddaskolan
  • Roohi Seemab och Linn Stefansson, Arlandagymnasiet
centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna