moderat_fokus_pan
ICA Valsta hälsade kunder välkomna under morgonen.Foto: Insändarbild

Nu finns det fler P-platser i Valsta

Efter ca två veckors arbete har nu fler P-platser utanför Valsta Centrum öppnat upp: - Det har varit extremt jobbigt att inte haft ordning på parkeringsplatserna, det har påverkat oss mycket, säger Peter Gällhagen, ICA-handlare och vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening.

centrum_artikel_host

Kritiken var hård mot kommunen från både företagare och besökare i Valsta Centrum sedan man stängt igen P-platserna för renovering under midsommarveckan. Därmed var det många som valde att handla någon annanstans under en av årets bästa veckor för företagare i centrumet.

Men under onsdagen öppnades den nya ytan upp igen och ICA Valstas handlare Peter Gällhagen tog emot utanför Valsta Centrum tillsammans med medarbetare. Peter Gällhagen är även vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening. Han säger att många, fram för allt äldre klagat:
– På tisdagar är det seniorrabatt och många äldre klagar på att det varit bökigt, säger Peter till märsta.nu

Det finns även P-platser vid gamla Brage förskola men dit är det för långt menar Peter Gällhagen:
– Kunder är bekväma, nu har vi hållit på i tre års tid, alla skyller på pizzerian men under tiden har man ändå lyckats göra i ordning en fin park.

Situationen är bättre idag med de nya parkeringsplatserna men företagarna i Valsta Centrun är ännu inte nöjda
– Tittar man på kommunens hemsida på vägbiten så har de en policy om tillgänglighet, säkra vägar och framkomlighet, jag tror inte att det är ok att ha det som vi haft det.

Några besked om när pizzerian försvinner har företagarna i Valsta inte fått, redan 2015 skulle den ha försvunnit säger Peter, men därefter har det skjutits upp. Det senaste är att kommunens beslut om att inte bevilja pizzerian tillfälligt bygglov överklagats av fastighetsägaren Två Vingar AB:
– Det har inte varit högprioriterat, det har varit uppgrävt och grusigt. Då är det svårt att dra kundvagnar, jag tror inte kommunen har brytt sig om att det pågått verksamheter här inne, fortsätter Peter Gällhagen.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Nyheter 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

sap_sep23_helsida
connys_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Nyheter Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

defacto_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Nyheter Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

adhd_kommun
hockeyskola_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_skoterska_outsider
connys
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh