centrum_panorama_hostshopping
ICA Valsta hälsade kunder välkomna under morgonen.Foto: Insändarbild

Nu finns det fler P-platser i Valsta

Efter ca två veckors arbete har nu fler P-platser utanför Valsta Centrum öppnat upp: - Det har varit extremt jobbigt att inte haft ordning på parkeringsplatserna, det har påverkat oss mycket, säger Peter Gällhagen, ICA-handlare och vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening.

centrum_artikel_host

Kritiken var hård mot kommunen från både företagare och besökare i Valsta Centrum sedan man stängt igen P-platserna för renovering under midsommarveckan. Därmed var det många som valde att handla någon annanstans under en av årets bästa veckor för företagare i centrumet.

Men under onsdagen öppnades den nya ytan upp igen och ICA Valstas handlare Peter Gällhagen tog emot utanför Valsta Centrum tillsammans med medarbetare. Peter Gällhagen är även vice ordförande i Nya Valsta Centrum företagarförening. Han säger att många, fram för allt äldre klagat:
– På tisdagar är det seniorrabatt och många äldre klagar på att det varit bökigt, säger Peter till märsta.nu

Det finns även P-platser vid gamla Brage förskola men dit är det för långt menar Peter Gällhagen:
– Kunder är bekväma, nu har vi hållit på i tre års tid, alla skyller på pizzerian men under tiden har man ändå lyckats göra i ordning en fin park.

Situationen är bättre idag med de nya parkeringsplatserna men företagarna i Valsta Centrun är ännu inte nöjda
– Tittar man på kommunens hemsida på vägbiten så har de en policy om tillgänglighet, säkra vägar och framkomlighet, jag tror inte att det är ok att ha det som vi haft det.

Några besked om när pizzerian försvinner har företagarna i Valsta inte fått, redan 2015 skulle den ha försvunnit säger Peter, men därefter har det skjutits upp. Det senaste är att kommunens beslut om att inte bevilja pizzerian tillfälligt bygglov överklagats av fastighetsägaren Två Vingar AB:
– Det har inte varit högprioriterat, det har varit uppgrävt och grusigt. Då är det svårt att dra kundvagnar, jag tror inte kommunen har brytt sig om att det pågått verksamheter här inne, fortsätter Peter Gällhagen.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys