centrum_panorama_hostshopping
Ville Clefberg och Theresia AslanFoto: Sigtuna kommun

Nu blir det studentfirande igen

För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_artikel_host

Pandemin stoppade allt studentfirande under 2020 och 2021. Gymnasisterna hamnade på distans och när det var dags att springa ut så var det coronaanpassat utsprång. Märsta/Arlandagymnasiets elever har varit bortskämda med utspring i inferno-klass till ett hav av föräldrar, släkt och vänner. Om dryga veckan får man springa ut igen.
– Det känns kul att ha en riktig student med flak och så, men så klart är det också blandade känslor. Jag kommer sakna kompisarna, säger Ville Clefberg, avgångsstudent på naturprogrammet.

Gymnasietiden hart varit präglad av pandemin för eleverna som började ht 2019. Undervisning på distans och utan någon vidare kontakt med klasskamrater och lärare. Först efter nyår har undervisningen återgått till det normala på heltid.
– Det har varit tufft men kul på naturprogrammet och vi har haft bra lärare och intressanta ämnen. Skolan har haft lite dåligt rykte tidigare, men det har blivit bättre. Jag har bara bra erfarenheter, säger fortsätter Ville Clefberg.

Arlandagymmasiets verksamhetschef Erik Ryding uppger att man fokuserat på att skolan ska kännas trygg och att eleverna ska ha bra vuxenstöd och undervisning. Han menar på att det gett resultat.
– Jag vill önska årets studenter ett stort lycka till och hoppas att de har fått med sig bra kunskaper och erfarenheter från oss inför framtiden.

centrum_host_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Blåljus På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

humbacken_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

connys_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
connys
pantamera_out