kommun_skoterska
Ville Clefberg och Theresia AslanFoto: Sigtuna kommun

Nu blir det studentfirande igen

För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_artikel_host

Pandemin stoppade allt studentfirande under 2020 och 2021. Gymnasisterna hamnade på distans och när det var dags att springa ut så var det coronaanpassat utsprång. Märsta/Arlandagymnasiets elever har varit bortskämda med utspring i inferno-klass till ett hav av föräldrar, släkt och vänner. Om dryga veckan får man springa ut igen.
– Det känns kul att ha en riktig student med flak och så, men så klart är det också blandade känslor. Jag kommer sakna kompisarna, säger Ville Clefberg, avgångsstudent på naturprogrammet.

Gymnasietiden hart varit präglad av pandemin för eleverna som började ht 2019. Undervisning på distans och utan någon vidare kontakt med klasskamrater och lärare. Först efter nyår har undervisningen återgått till det normala på heltid.
– Det har varit tufft men kul på naturprogrammet och vi har haft bra lärare och intressanta ämnen. Skolan har haft lite dåligt rykte tidigare, men det har blivit bättre. Jag har bara bra erfarenheter, säger fortsätter Ville Clefberg.

Arlandagymmasiets verksamhetschef Erik Ryding uppger att man fokuserat på att skolan ska kännas trygg och att eleverna ska ha bra vuxenstöd och undervisning. Han menar på att det gett resultat.
– Jag vill önska årets studenter ett stort lycka till och hoppas att de har fått med sig bra kunskaper och erfarenheter från oss inför framtiden.

mp_ute_helsida
connys_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

defacto_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

pantamera_avc_helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

hockeyskola_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_ute_outsider
nrh
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
connys
pantamera_out
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider