eldsjal2024_pan
Ville Clefberg och Theresia AslanFoto: Sigtuna kommun

Nu blir det studentfirande igen

För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

centrum_artikel_host

Pandemin stoppade allt studentfirande under 2020 och 2021. Gymnasisterna hamnade på distans och när det var dags att springa ut så var det coronaanpassat utsprång. Märsta/Arlandagymnasiets elever har varit bortskämda med utspring i inferno-klass till ett hav av föräldrar, släkt och vänner. Om dryga veckan får man springa ut igen.
– Det känns kul att ha en riktig student med flak och så, men så klart är det också blandade känslor. Jag kommer sakna kompisarna, säger Ville Clefberg, avgångsstudent på naturprogrammet.

Gymnasietiden hart varit präglad av pandemin för eleverna som började ht 2019. Undervisning på distans och utan någon vidare kontakt med klasskamrater och lärare. Först efter nyår har undervisningen återgått till det normala på heltid.
– Det har varit tufft men kul på naturprogrammet och vi har haft bra lärare och intressanta ämnen. Skolan har haft lite dåligt rykte tidigare, men det har blivit bättre. Jag har bara bra erfarenheter, säger fortsätter Ville Clefberg.

Arlandagymmasiets verksamhetschef Erik Ryding uppger att man fokuserat på att skolan ska kännas trygg och att eleverna ska ha bra vuxenstöd och undervisning. Han menar på att det gett resultat.
– Jag vill önska årets studenter ett stort lycka till och hoppas att de har fått med sig bra kunskaper och erfarenheter från oss inför framtiden.

steningekompani_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
storemore_out
nrh_sigtuna