eldsjal2024_pan
Cecilia Saberi

Nu blir det stand-up-kvällar i Steninge slottsby

Märstabon Cecilia Saberi som driver standupklubb kommer att arrangera stand-up-kvällar i Steninge bruk en gång i månaden.

centrum_artikel_host

Sedan 2019 har Cecilia Saberi en stand up klubb, Little Giant Comedy Club, som höll igång i Märsta. Cecilia anser att man inte ska behöva åka in till Stockholm för att få ”förstklassig komedi”. Hon vill nu att Märsta ska bli samma förstklassiga plats som en var en gång i tiden och att man ska kunna ta del kultur på hemmaplan.

Hennes nya samarbete är med Steninge Bruk i Steninge slottsby.
– Tillsammans kommer vi att arrangera standup-kvällar en gång i månaden under hela hösten. Blir det en succé så kommer vi fortsätta utveckla konceptet under våren. Premiären är 13 augusti i Stenladan. Då kommer komiker som tex Branne Pavlovic, Daniel Sanchez, Therese Sandin mfl. Dessa turnerar runt i Sverige och är välkända inom standup-världen, berättar Cecilia Saberi.

Nu under hösten är Elin Almen bokad, hon är med i humorprogrammet Svenska nyheter. Ami Hallberg som är med i Norra Brunn kommer, youtubern Viktor Klemming samt andra från svenska komikerscenen är också inbokade.

Premiären sker 13:e augusti i Stenladan och det är en lineup på sex komiker som är bokade, bland dessa Branne Pavlovic.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
storemore_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host