moderat_fokus_pan
Foto: Pressbild

Nu är vi över 52 000 i kommunen

Befolkningen i Sigtuna ökade under första kvartalet 2023, enligt de senaste siffrorna från Statistiska centralbyrån (SCB).

centrum_artikel_host

Enligt rapporten föddes fler barn än antalet avlidna i kommunen under perioden, samtidigt som fler personer flyttade in än ut. Det resulterade i en ökning av befolkningen med 321 personer jämfört med det föregående kvartalet, och Sigtuna har nu totalt 52 197 invånare skriver Newsworthy som sammanställt statistik från SCB.

Under första kvartalet flyttade 1 302 personer till Sigtuna från andra kommuner i Stockholms län, medan 1 085 personer flyttade ut. Det innebär att kommunen hade ett positivt flyttnetto under perioden.

Jämfört med samma period föregående år har befolkningen ökat med 1 649 personer i Sigtuna. Det indikerar en stadig och positiv befolkningsutveckling för kommunen, vilket har varit fallet under de flesta kvartalen sedan millennieskiftet.

Av de 1 302 personer som flyttade in i Sigtuna under första kvartalet kom majoriteten, 781 personer, från andra delar av Stockholms län. Dessutom flyttade 318 personer från andra län i Sverige och 203 personer invandrade från andra länder.

Å andra sidan flyttade 1 085 personer ut från Sigtuna under samma period. Av dessa valde 668 personer att bosätta sig i andra delar av Stockholms län, medan 320 personer flyttade till andra län i Sverige och 97 personer flyttade utomlands.

Slutligen kan konstateras att fler barn föddes än antalet avlidna i Sigtuna under första kvartalet. Totalt föddes 131 barn, medan 84 personer avled. Det positiva födelsenettot är en trend som kommunen har upplevt under en längre tid.

Denna text genererades med en textrobot

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

ica_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
skanela_helsida
connys_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

sap_sep23_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
pantamera_out
nrh
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
skanela_outsider
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
connys
ica_outsider