centrum_panorama_hostshopping
Hela gänget betarFoto: Länsstyrelsen

Nu är det fem vattenbufflar i Fysingen

Fysingens vattenbufflar Maud och Ellen har fått förstärkning denna sommar i form av sina kalvar Hugo och Elna samt tjuren Malte.

centrum_artikel_host

Förra året var Maud och Ellen ett positivt inslag i Fysingens naturreservat. I år får de sällskap i form av sina kalvar Hugo och Elna.
– Erfarenheten från förra årets test med buffelbete är mycket positiv. Maud och Ellen betade ner växtligheten i de blötare delarna av strandängarna på ett sätt som vanliga nötdjur inte lyckats med, säger Martin Olgemar, vattensamordnare på Länsstyrelsen Stockholm.

Fysingens strandängar är svåra att sköta och växer snabbt vilket påverkar biologiska mångfalden negativt. När bufflarna betar och gyttjebadar skapa det förutsättningar för biologisk mångfald i form av insekter, groddjur och alla fågelarter. Utöver Maud, Ellen, Hugo och Elna så har buffeltjuren Malte kommit med. Förra veckan släpptes de ut i Fysingen och verkade glada och nöjda, enligt Martin Olgemar.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
connys
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider