centrum_panorama_hostshopping
Foto: Riksbanken

Nu är budgeten klubbad – Skatten oförändrad

Efter en stundtals het debatt och anklagelser om att SD får inflytande i besluten så kunde en budget för 2023 klubbas

centrum_artikel_host

Budgeten antogs på onsdagen för 2023. Ett klart besked är att kommunens investeringar minskar de kommande åren på grund av att man prioriterar satsningar på kärnområden. Bland annat drabbas kommunen av höjda energi- och räntekostnader på cirka 170 miljoner kronor, inklusive 108 miljoner till det nya pensionssystemet för medarbetare.
– Vi kommer kunna stå emot de kommande utmaningarna väl, tack vare det hårda arbete som kommunledningen lagt ner de senaste åren på att bringa ordning i kommunens ekonomi och bygga upp en buffert för den typ av oförutsedda händelser vi ser nu, säger Olov Holst (M), kommunstyrelses ordförande.

Mer än halverad investeringsbudget
Satsningar på skolan, äldreomsorg och ökad trygghet fortgår. Likaså att få fler i ökad försörjning, företagande och minskad segregation. Under 2022 gjordes investeringar på hela 800 miljoner kronor, summan för 2023 är 370 miljoner.
– En del av tidigare års investeringskostnader har bland annat gått till de tre nya skolbyggnader som vi kunnat inviga nu under hösten. Sådana stora projekt kommer vi inte kunna göra de närmsta åren, men vi fortsätter ändå på vår inslagna väg. Vi har lovat en trygg och snygg kommun och det kommer vi att fortsätta att investera i, säger Olov Holst.

Kommunledningen dock inte behövt höja skatten utan den kvarstår på 20,0 kronor.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

connys_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host