valstadagen_pan
Foto: Riksbanken

Nu är budgeten klubbad – Skatten oförändrad

Efter en stundtals het debatt och anklagelser om att SD får inflytande i besluten så kunde en budget för 2023 klubbas

centrum_artikel_host

Budgeten antogs på onsdagen för 2023. Ett klart besked är att kommunens investeringar minskar de kommande åren på grund av att man prioriterar satsningar på kärnområden. Bland annat drabbas kommunen av höjda energi- och räntekostnader på cirka 170 miljoner kronor, inklusive 108 miljoner till det nya pensionssystemet för medarbetare.
– Vi kommer kunna stå emot de kommande utmaningarna väl, tack vare det hårda arbete som kommunledningen lagt ner de senaste åren på att bringa ordning i kommunens ekonomi och bygga upp en buffert för den typ av oförutsedda händelser vi ser nu, säger Olov Holst (M), kommunstyrelses ordförande.

Mer än halverad investeringsbudget
Satsningar på skolan, äldreomsorg och ökad trygghet fortgår. Likaså att få fler i ökad försörjning, företagande och minskad segregation. Under 2022 gjordes investeringar på hela 800 miljoner kronor, summan för 2023 är 370 miljoner.
– En del av tidigare års investeringskostnader har bland annat gått till de tre nya skolbyggnader som vi kunnat inviga nu under hösten. Sådana stora projekt kommer vi inte kunna göra de närmsta åren, men vi fortsätter ändå på vår inslagna väg. Vi har lovat en trygg och snygg kommun och det kommer vi att fortsätta att investera i, säger Olov Holst.

Kommunledningen dock inte behövt höja skatten utan den kvarstår på 20,0 kronor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
centrum_host_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
valstadagen
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

connys_helsida
ica_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
connys
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
student_outsider
ica_outsider
joes_outsider
nrh