defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Nu är budgeten klubbad – Skatten oförändrad

Efter en stundtals het debatt och anklagelser om att SD får inflytande i besluten så kunde en budget för 2023 klubbas

centrum_artikel_host

Budgeten antogs på onsdagen för 2023. Ett klart besked är att kommunens investeringar minskar de kommande åren på grund av att man prioriterar satsningar på kärnområden. Bland annat drabbas kommunen av höjda energi- och räntekostnader på cirka 170 miljoner kronor, inklusive 108 miljoner till det nya pensionssystemet för medarbetare.
– Vi kommer kunna stå emot de kommande utmaningarna väl, tack vare det hårda arbete som kommunledningen lagt ner de senaste åren på att bringa ordning i kommunens ekonomi och bygga upp en buffert för den typ av oförutsedda händelser vi ser nu, säger Olov Holst (M), kommunstyrelses ordförande.

Mer än halverad investeringsbudget
Satsningar på skolan, äldreomsorg och ökad trygghet fortgår. Likaså att få fler i ökad försörjning, företagande och minskad segregation. Under 2022 gjordes investeringar på hela 800 miljoner kronor, summan för 2023 är 370 miljoner.
– En del av tidigare års investeringskostnader har bland annat gått till de tre nya skolbyggnader som vi kunnat inviga nu under hösten. Sådana stora projekt kommer vi inte kunna göra de närmsta åren, men vi fortsätter ändå på vår inslagna väg. Vi har lovat en trygg och snygg kommun och det kommer vi att fortsätta att investera i, säger Olov Holst.

Kommunledningen dock inte behövt höja skatten utan den kvarstår på 20,0 kronor.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

defacto_helsida
humbacken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
oppethus_helsida_2023
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
pantamera_out
humbacken_outsider