eu_valet_panorama
Olov Holst (M) invigde BorgmästarängenFoto: Sigtuna kommun/pressbild

Nu är Borgmästarängen klar

Lagom till midsommar står Borgmästarängen klar, även om det inte blir något firande i år så blir det ändå en central mötesplats för kommuninvånare.

centrum_artikel_host

Under tisdagen invigde Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) nya Borgmästarängen i Sigtuna. Invigningen skedde utan publik på grund av rådande coronapandemi:
– Upprustningen är första steget i att lyfta Sigtuna stad ytterligare ett snäpp som ett av Sveriges finaste besöksmål. Nästa steg är arbetet med hamnplanen, Strandpromenaden och Stora gatan, säger Olov Holst.

Bygget startade i höstas, Borgmästarängen ansågs vara ogästvänlig och ett tillhåll för både kriminalitet, skadegörelse och ”allmän toalett”.

Borgmästarängen innehåller nu både lekplats, olika sittplatser, dansbana, planteringar och öppen gräsyta.
– Samtidigt som den nya mötesplatsen andas 2020, känner man ”historiens vingslag” då Borgmästarängen är entrén till Sveriges första stad. Det har varit en glädje att se hur detta ”smycke” vuxit fram till en naturlig plats att träffas på för alla åldrar, berättar parkingenjör Katarina Leijonklo.

Olov Holst beklagar att det inte går att fira midsommar i år på platsen men är övertygad om att det blir en omtyckt och välbesökt plats.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

seniormassa_pan
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out