centrum_panorama_hostshopping
Birgitta Pettersson, kommundirektörFoto: Sigtuna kommun

Notan för Almedalen: Nära en halv miljon

Kommunen arrangerar en egen dag i Almedalen - till en kostnad på nästan en halv miljon kronor: - Många investerare, näringslivstoppar, politiker och andra makthavare finns på plats i Almedalen, liksom potentiella samarbetspartners. Det hoppas vi ska ge utdelning, och komma vår kommun och våra invånare till gagn, säger kommundirektören Birgitta Pettersson.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun ska stå värd för en dag i Almedalen där det är tema Arlanda. En rad experter, politiker, tjänstemän och näringslivspersonligheter har bjudits in. Notan för dagen kommer landa på strax under el halv miljon kronor, 472 000. Det är pengar som inkluderar bland annat hyra av plats i Almedalen, tält, ljud och ljudtekniker, skärmar, vepor, växter, diverse mat, streaming, talararvoden samt flyg och boende.

”Påverkas mycket av Arlanda”
Pengarna anses dock vara välinvesterade enligt kommundirektören Birgitta Pettersson.
– Vi har valt att ha en hel dag med seminarier på temat Arlanda. Väldigt mycket i vår kommun påverkas av Arlanda och en stor del av våra invånare har på olika vis koppling till flygplatsområdet. Det här blev extra tydligt under pandemin då vi blev oerhört drabbade. En stor fördel är att vårt intresse för Arlandas utveckling och framtid faktiskt också är en nationell angelägenhet. Det vill vi belysa. Vi vill skapa intresse, engagemang och förståelse för vad som behövs och krävs för att flygets och Arlandas utveckling och framtid ska bli så gynnsam och bra som möjligt, uppger Birgitta Pettersson, kommundirektör.

31 000 för tre år sedan
2019 var senaste året Almedalsveckan arrangerades, då var Sigtuna kommun på plats men kostnaden uppgick till endast 31 000 kronor. Värst i länet 2019 var Huddinge vars nota uppgick till 219 000 kronor.

centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host