nationaldagen_pan

Norwegian rapporterar starka siffror den gångna månaden

Norwegian, det populära flygbolaget med en betydande flygplansflotta på Arlanda flygplats, rapporterade enastående framgångar under juli månad. Enligt nyheter från företaget flög över 2,3 miljoner passagerare med Norwegian under den upphetsande månaden.

centrum_artikel_host

Enligt rapporten var kabinfaktorn, som mäter beläggningen på flygningarna, på en imponerande nivå av 92,4 procent. Det innebär att nästan alla platser ombord på flygningarna var upptagna, vilket speglar en stor efterfrågan från reslystna passagerare i Norden och resten av Europa.

Det framkom att juli månad hade den högsta kapaciteten hittills under året, vilket var hela 12 procent högre än samma månad föregående år. Detta signalerade att Norwegian har återhämtat sig starkt efter utmaningarna som flygindustrin ställdes inför under pandemin.

Norwegians koncernchef, Geir Karlsen, uttalade sig glädjande över det exceptionella utfallet: ”Juli var en enastående månad för oss med det högsta antalet passagerare hittills i år och mer än 100 000 fler än samma månad förra året. Våra kollegor i luften och på marken har jobbat hårt för att se till att våra passagerare kommer tryggt fram till sina resmål och så bekvämt som möjligt, trots vissa utmaningar på en del flygplatser runt om i Europa.”

Flygbolaget noterade också att bokningssiffrorna fortsatte att vara starka även under augusti, med många kunder som bokade sina flygbiljetter nära inpå avresa. Denna trend förväntades fortsätta in i september, där bokningarna också visade sig vara solida.

Geir Karlsen noterade också att det instabila vädret i Norden påverkade sommarens resmönster, men trots detta var biljettförsäljningen jämn under hela juli. Han uttryckte sin uppskattning för de anställda som arbetade hårt för att göra resorna så smidiga som möjligt och betonade att flygningarna med egna flygplan och besättning bidrog till en stabil drift under sommaren.

Denna text genererades med en textrobot

bygdensdag_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider