Norwegian rapporterar starka siffror den gångna månaden

Norwegian, det populära flygbolaget med en betydande flygplansflotta på Arlanda flygplats, rapporterade enastående framgångar under juli månad. Enligt nyheter från företaget flög över 2,3 miljoner passagerare med Norwegian under den upphetsande månaden.

centrum_artikel_host

Enligt rapporten var kabinfaktorn, som mäter beläggningen på flygningarna, på en imponerande nivå av 92,4 procent. Det innebär att nästan alla platser ombord på flygningarna var upptagna, vilket speglar en stor efterfrågan från reslystna passagerare i Norden och resten av Europa.

Det framkom att juli månad hade den högsta kapaciteten hittills under året, vilket var hela 12 procent högre än samma månad föregående år. Detta signalerade att Norwegian har återhämtat sig starkt efter utmaningarna som flygindustrin ställdes inför under pandemin.

Norwegians koncernchef, Geir Karlsen, uttalade sig glädjande över det exceptionella utfallet: ”Juli var en enastående månad för oss med det högsta antalet passagerare hittills i år och mer än 100 000 fler än samma månad förra året. Våra kollegor i luften och på marken har jobbat hårt för att se till att våra passagerare kommer tryggt fram till sina resmål och så bekvämt som möjligt, trots vissa utmaningar på en del flygplatser runt om i Europa.”

Flygbolaget noterade också att bokningssiffrorna fortsatte att vara starka även under augusti, med många kunder som bokade sina flygbiljetter nära inpå avresa. Denna trend förväntades fortsätta in i september, där bokningarna också visade sig vara solida.

Geir Karlsen noterade också att det instabila vädret i Norden påverkade sommarens resmönster, men trots detta var biljettförsäljningen jämn under hela juli. Han uttryckte sin uppskattning för de anställda som arbetade hårt för att göra resorna så smidiga som möjligt och betonade att flygningarna med egna flygplan och besättning bidrog till en stabil drift under sommaren.

Denna text genererades med en textrobot

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

storemore_helsida
wenngarn_jul_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

ica_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

slottsby_helsida
defacto_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

pantamera_avc_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider