centrum_panorama_hostshopping

Norwegian rapporterar högsta siffrorna på 18 månader

Det norska flygbolaget Norwegian med betydande flotta på Arlanda rapporterar en imponerande prestation för september månad med över 2 miljoner passagerare och den högsta regulariteten på 18 månader. Denna utveckling markerar en stark återhämtning för flygbolaget sedan pandemins påverkan.

centrum_artikel_host

Under september månad välkomnade Norwegian 2 030 052 passagerare ombord på sina flygplan, en ökning med 8 procent jämfört med samma månad föregående år. Bolaget genomförde i genomsnitt flygningar med 80 flygplan i drift och imponerande 99,7 procent av de planerade flygningarna genomfördes som planerat. Bland de få flygningar som inte kunde genomföras som planerat nämndes bemanningsutmaningar vid London Gatwick och nationella strejker i Italien.

En av de mest anmärkningsvärda framgångsfaktorerna för Norwegian var den höga regulariteten på 99,7 procent, den högsta sedan pandemin bröt ut. Denna siffra visar på företagets förmåga att leverera pålitlig service och enkelhet för sina kunder.

Norwegians koncernchef Geir Karlsen uttryckte sin tillfredsställelse med resultaten och betonade betydelsen av stabil och effektiv drift för kunderna: ”September blev ännu en bra månad för Norwegian. Vi hade över 2 miljoner passagerare och den operationella driften ligger i toppskiktet i Europa. Regulariteten är den starkaste på 18 månader och vi genomförde nästan 100 procent av alla planerade flygningar samtidigt som även punktligheten förbättrades. Stabil och effektiv drift ger förutsägbarhet för alla kunder som väljer att flyga med oss.”

Karlsen tillade också att Norwegian nu är i början av vinterprogrammet och att de anpassar sin verksamhet för att möta efterfrågan under den lugnare reseperioden. Han noterade att destinationer i Sydeuropa fortfarande är mycket efterfrågade medan storstadssemestrar i Östeuropa har blivit mer populära under hösten.

eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

centrum_host_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
sigtunakampen_outsider
connys
pantamera_out