Norwegian rapporterar högsta siffrorna på 18 månader

Det norska flygbolaget Norwegian med betydande flotta på Arlanda rapporterar en imponerande prestation för september månad med över 2 miljoner passagerare och den högsta regulariteten på 18 månader. Denna utveckling markerar en stark återhämtning för flygbolaget sedan pandemins påverkan.

centrum_artikel_host

Under september månad välkomnade Norwegian 2 030 052 passagerare ombord på sina flygplan, en ökning med 8 procent jämfört med samma månad föregående år. Bolaget genomförde i genomsnitt flygningar med 80 flygplan i drift och imponerande 99,7 procent av de planerade flygningarna genomfördes som planerat. Bland de få flygningar som inte kunde genomföras som planerat nämndes bemanningsutmaningar vid London Gatwick och nationella strejker i Italien.

En av de mest anmärkningsvärda framgångsfaktorerna för Norwegian var den höga regulariteten på 99,7 procent, den högsta sedan pandemin bröt ut. Denna siffra visar på företagets förmåga att leverera pålitlig service och enkelhet för sina kunder.

Norwegians koncernchef Geir Karlsen uttryckte sin tillfredsställelse med resultaten och betonade betydelsen av stabil och effektiv drift för kunderna: ”September blev ännu en bra månad för Norwegian. Vi hade över 2 miljoner passagerare och den operationella driften ligger i toppskiktet i Europa. Regulariteten är den starkaste på 18 månader och vi genomförde nästan 100 procent av alla planerade flygningar samtidigt som även punktligheten förbättrades. Stabil och effektiv drift ger förutsägbarhet för alla kunder som väljer att flyga med oss.”

Karlsen tillade också att Norwegian nu är i början av vinterprogrammet och att de anpassar sin verksamhet för att möta efterfrågan under den lugnare reseperioden. Han noterade att destinationer i Sydeuropa fortfarande är mycket efterfrågade medan storstadssemestrar i Östeuropa har blivit mer populära under hösten.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

wenngarn_jul_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

connys_helsida
joes-helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

defacto_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

ica_helsida
storemore_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

slottsby_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh_sigtuna
ica_outsider
joes_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host