nationaldagen_pan

Norwegian firade 20 år på Arlanda

På fredagen 1 september firade Norwegian en bemärkelsedag då det är exakt 20 år sedan flygbolaget inledde sin flygverksamhet från Stockholm Arlanda och därmed i Sverige.

centrum_artikel_host

Den 1 september 2003 markerade början på Norwegians resa i Sverige, och sedan dess har över imponerande 70 000 000 passagerare flugit med dem både till och från samt inom Sverige. För Stockholm Arlanda Airport ensam har över 65 000 000 passagerare valt att resa med Norwegian sedan starten.

Förra året firade Norwegian sin 20-årsjubileum sedan flygbolaget grundades. Det hela startade med den allra första flygningen från Oslo till Bergen den 1 september 2002. Sedan dess har över 300 miljoner människor flugit med Norwegian över hela deras omfattande linjenät. Ett år efter detta, den 1 september 2003, expanderade Norwegian till Stockholm Arlanda Airport, och det första flyget från Sverige gick från Arlanda till Oslo Gardermoen. Idag firar Norwegian således 20 år av en framgångsrik närvaro i Sverige.

Norwegians koncernchef, Geir Karlsen, uttryckte sin tacksamhet gentemot alla passagerare som har valt att flyga med dem genom åren och som fortsätter att göra det. Han underströk också Sveriges betydelse som en av deras mest centrala marknader och betonade bolagets mål att erbjuda högkvalitativa flygupplevelser med ett omfattande och varierat linjenät till attraktiva destinationer till konkurrenskraftiga priser.

Med 4 700 anställda är Norwegian en ledande aktör inom flygbranschen. Huvudmarknaden är Norden, och de erbjuder ett omfattande nätverk med över 110 destinationer som kopplar Norden till resten av Europa. I Sverige betjänar Norwegian tio flygplatser, med Stockholm Arlanda Airport som den största, med direktflyg till cirka 50 destinationer. I våras utökade bolaget sina tjänster från två nya svenska flygplatser, Stockholm Skavsta Airport och Växjö Småland Airport, med direktflyg till Spanien.

Charlotte Ljunggren, direktör för Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia, betonade betydelsen av Sveriges framstående position på den globala flygresescenen och hur Norwegians långvariga samarbete med Stockholm Arlanda Airport speglar detta förtroende. Flygtillgänglighet spelar en viktig roll när det gäller att attrahera både turister, affärsresenärer och besök från vänner och familj.

bygdensdag_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
connys