Norwegian firade 20 år på Arlanda

På fredagen 1 september firade Norwegian en bemärkelsedag då det är exakt 20 år sedan flygbolaget inledde sin flygverksamhet från Stockholm Arlanda och därmed i Sverige.

centrum_artikel_host

Den 1 september 2003 markerade början på Norwegians resa i Sverige, och sedan dess har över imponerande 70 000 000 passagerare flugit med dem både till och från samt inom Sverige. För Stockholm Arlanda Airport ensam har över 65 000 000 passagerare valt att resa med Norwegian sedan starten.

Förra året firade Norwegian sin 20-årsjubileum sedan flygbolaget grundades. Det hela startade med den allra första flygningen från Oslo till Bergen den 1 september 2002. Sedan dess har över 300 miljoner människor flugit med Norwegian över hela deras omfattande linjenät. Ett år efter detta, den 1 september 2003, expanderade Norwegian till Stockholm Arlanda Airport, och det första flyget från Sverige gick från Arlanda till Oslo Gardermoen. Idag firar Norwegian således 20 år av en framgångsrik närvaro i Sverige.

Norwegians koncernchef, Geir Karlsen, uttryckte sin tacksamhet gentemot alla passagerare som har valt att flyga med dem genom åren och som fortsätter att göra det. Han underströk också Sveriges betydelse som en av deras mest centrala marknader och betonade bolagets mål att erbjuda högkvalitativa flygupplevelser med ett omfattande och varierat linjenät till attraktiva destinationer till konkurrenskraftiga priser.

Med 4 700 anställda är Norwegian en ledande aktör inom flygbranschen. Huvudmarknaden är Norden, och de erbjuder ett omfattande nätverk med över 110 destinationer som kopplar Norden till resten av Europa. I Sverige betjänar Norwegian tio flygplatser, med Stockholm Arlanda Airport som den största, med direktflyg till cirka 50 destinationer. I våras utökade bolaget sina tjänster från två nya svenska flygplatser, Stockholm Skavsta Airport och Växjö Småland Airport, med direktflyg till Spanien.

Charlotte Ljunggren, direktör för Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia, betonade betydelsen av Sveriges framstående position på den globala flygresescenen och hur Norwegians långvariga samarbete med Stockholm Arlanda Airport speglar detta förtroende. Flygtillgänglighet spelar en viktig roll när det gäller att attrahera både turister, affärsresenärer och besök från vänner och familj.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

ica_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

centrum_host_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

storemore_helsida
joes-helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

slottsby_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

wenngarn_jul_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
connys
wnngarn_jul_outsider
joes_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out