eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Normal nivå på antalet trafikolyckor

Antalet trafikolyckor i kommunen har under juni legat på normal nivå.

centrum_artikel_host

SOS Alarm konstaterar att antalet trafikolyckor i kommunen legat på normal nivå under juni, nio 112-samtal om trafikolycka kom in till ledningscentralen. I länet generellt sett rapporterades dock fler trafikolyckor. Den allvarligaste olyckan inträffade på väg 263 vid Garnsviken bron där en hemtjänstanställd skadades svårt. Under de senaste två åren har flest olyckor inträffat i mars 2019 med 26 samtal till 112.

Antalet olyckor per 10 000 invånare är högre i femton andra kommuner än Sigtuna i länet. Flest olyckor i relation till befolkningen inträffar på Vaxholm med 5 per 10 000. Grannkommunerna Upplands-Bro och Väsby noterade 10 respektive tolv olyckor i juni. Siffrorna för juli kommer i augusti.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider