socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Nomineringen till Årets eldsjäl i Valsta har startat

Nu är det möjligt att nominera till Årets eldsjäl i Valsta.

centrum_artikel_host

I samband med Valstadagens 20-årsjubileum år 2019 instiftade föreningen ”Vi är Valsta” en utmärkelse för eldsjälar i kommundelen Valsta/Steninge. Denna utmärkelse är avsedd att hylla invånare som gör ideella insatser utöver det vanliga och är en viktig del av att främja samhällsengagemang och gemenskap i området.

Du har möjlighet att nominera en eller flera personer som utför goda ideella insatser inom det sociala hållbarhetsområdet i kommundelen Valsta. Det är ett krav att de antingen är bosatta i Valsta/Steninge eller har en annan anknytning till området.

När du nominerar ska följande information inkluderas:
– Förnamn, efternamn och kontaktuppgifter till den/de som nomineras.
– Förnamn, efternamn och kontaktuppgifter till den som nominerar.
– En beskrivning av vad personen/personerna har åstadkommit och varför hen/de förtjänar att utses till Årets Eldsjäl.

Vinnaren av utmärkelsen kommer att utses av styrelsen för Vi är Valsta, baserat på förslag från arbetsgruppen ”Trygghet och Gemenskap”. Den utvalda eldsjälen kommer att erhålla ett diplom samt ett presentkort som en gest av uppskattning för deras engagemang och insatser.

Prisutdelningen kommer att äga rum i samband med Valstadagen lördagen den 6 juni, och vinnaren kommer att hyllas för sitt betydelsefulla bidrag till samhället.

Du kan nominera fram till 1 maj på den här länken

centrum_host_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out