moderat_fokus_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Nollvision mot självmord antagen

Sigtuna kommun antog på fullmäktige en strategi för att förhindra självmord i kommunen.

centrum_artikel_host

Under 2019 föreslog Socialdemokraterna att kommunfullmäktige ska anta en strategi för att minska självmord. På torsdagen klubbades beslutet i och med att kommunfullmäktige antog en handlingsplan för suicidprevention. Strategin innebär en vision om noll självmord i kommunen och i arbetet med att ta fram handlingsplanen har medarbetare från sju kommunala förvaltningar och Räddningstjänsten medverkat.

Beslutet var enhälligt. Strategin omfattar samtliga nämnder och i och med målet ansluter sig kommunen till den nationella nollvisionen. Beslutet välkomnas av Marie Axelsson (S).
– Jag är glad över att vår idé, som vi lade fram redan 2019, nu kommer att gynna kommuninvånarna i praktiken genom att förhoppningsvis rädda liv. Enligt folkhälsomyndighetens statistik hade Sigtuna kommun det fjärde högsta antalet självmord per 100 000 invånare i Stockholms län, i åldrarna 15-år och uppåt år 2017-2021. Vi måste ta tag i detta problem och vi måste göra det nu, säger hon.

joes-helsida
ica_helsida

Liberalerna kritiska till angiverikrav för skolan

Nyheter Liberalernas riksdagsledamot Fredrik Malm och Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) skriver i ett pressmeddelande till märsta.nu att lärare inte ska behöva informera myndigheter om elever som saknar uppehållstillstånd.

centrum_host_helsida

(V)-ledaren besökte Österby Gård

Nyheter På tisdagen besökte Nooshi Dadgostar, partiledare för Vänsterpartiet, Österby Gård utanför Sigtuna tillsammans med LRF (Lantbrukarnas Riksförbund). Under besöket fick hon insikt i hur klimatförändringarna påverkar livsmedelsproduktionen och diskuterade möjligheter att öka den svenska och lokala maten i offentliga kök.

pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida
defacto_helsida
1 maj

Fokus på utmaningar i välfärden

Nyheter På måndag är det 1 maj och det ska firas av Socialdemokraterna på Valsta torg med tal av oppositionsrådet Marie Axelsson: - Jag kommer att prata om utmaningarna inom välfärden i kommunen, säger Marie Axelsson.

Vill höja sommarpengen till 750 kronor

Nyheter Sedan ett antal år tillbaka finns det en sommarpeng och vinterpeng som barn kan tilldelas i familjer som har försörjningsstöd. Nu vill det största oppositionspartiet Socialdemokraterna höja pengen med 250 kronor.

connys_helsida
nrh_sigtuna

Prestigefullt uppdrag för Langby

Nyheter Erik Langby har valts till ny ordförande i Kommuninvest som är en samverkan för kommuner i samband med finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor och sjukhus med mera.

hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Nyheter Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Nyheter Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider