eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Nollvision mot självmord antagen

Sigtuna kommun antog på fullmäktige en strategi för att förhindra självmord i kommunen.

centrum_artikel_host

Under 2019 föreslog Socialdemokraterna att kommunfullmäktige ska anta en strategi för att minska självmord. På torsdagen klubbades beslutet i och med att kommunfullmäktige antog en handlingsplan för suicidprevention. Strategin innebär en vision om noll självmord i kommunen och i arbetet med att ta fram handlingsplanen har medarbetare från sju kommunala förvaltningar och Räddningstjänsten medverkat.

Beslutet var enhälligt. Strategin omfattar samtliga nämnder och i och med målet ansluter sig kommunen till den nationella nollvisionen. Beslutet välkomnas av Marie Axelsson (S).
– Jag är glad över att vår idé, som vi lade fram redan 2019, nu kommer att gynna kommuninvånarna i praktiken genom att förhoppningsvis rädda liv. Enligt folkhälsomyndighetens statistik hade Sigtuna kommun det fjärde högsta antalet självmord per 100 000 invånare i Stockholms län, i åldrarna 15-år och uppåt år 2017-2021. Vi måste ta tag i detta problem och vi måste göra det nu, säger hon.

centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
pantamera_out
spedition_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider