centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Nocean utmanar Musikscenen med filmiska teasers och AI

Sigtunabaserade bandet Nocean har blivit känt för sina unika tillvägagångssätt inom musikvärlden. De skiljer sig från mängden genom sina kreativa och innovativa metoder.

centrum_artikel_host

Från filmiska teasers till animerade filmberättelser för sina föreställningar, egna programmerade ljusshower och användning av artificiell intelligens (AI) för projekt som singelomslag, Nocean fortsätter att utforska nya gränser. Bandet har även byggt en stark koppling till teatervärlden genom att huvudsakligen turnera på teatrar.
3 november är Nocean redo att presentera sin senaste singel, ”Break of Spell,” som lovar att vara en fascinerande musikupplevelse. Som alltid har bandet skapat en visuell dimension som kompletterar sin musik. Innan låten släpps får deras följare ta del av filmiska teasers, komplett med en berättarröst och dramatisk musik, för att fördjupa sig i låtens atmosfär.

Hanna Olsson, sångerska och videoproducent för Nocean, kommenterar deras unika tillvägagångssätt: ”Vi vill väcka nyfikenhet kring vår musik och bygga en fiktiv värld runt den, inte bara erbjuda en musikupplevelse.”

Tidigare utforskade Nocean en gotisk fiktiv värld i sitt tredje album, ”Aurora: The Weight of A Shadow,” och nu fortsätter de att berätta historier om karaktärer från denna värld i sin kommande musik. ”Break of Spell” fokuserar på en magiker vid namn Jaxon Vasperion som kämpar för att bryta en evig förbannelse. Oscar Björk, gitarrist och skapare av låtens musik, gestaltar denna karaktär och har spelat en central roll i att forma låtens berättelse.

En annan spännande aspekt är att Nocean har använt AI i skapandet av singelomslaget för ”Break of Spell.” De ser tekniken som ett kreativt verktyg och är öppna för att experimentera med den. Sångerska Hanna Olsson poängterar: ”Vi är ett band som omfamnar modern teknik och är öppna för att experimentera. Vi vill inte använda enbart AI men använder det gärna som ett verktyg för att nå våra kreativa mål.”

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_tack_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider