sap_feb_pan
Foto: Pressbild

Nocean utmanar Musikscenen med filmiska teasers och AI

Sigtunabaserade bandet Nocean har blivit känt för sina unika tillvägagångssätt inom musikvärlden. De skiljer sig från mängden genom sina kreativa och innovativa metoder.

centrum_artikel_host

Från filmiska teasers till animerade filmberättelser för sina föreställningar, egna programmerade ljusshower och användning av artificiell intelligens (AI) för projekt som singelomslag, Nocean fortsätter att utforska nya gränser. Bandet har även byggt en stark koppling till teatervärlden genom att huvudsakligen turnera på teatrar.
3 november är Nocean redo att presentera sin senaste singel, ”Break of Spell,” som lovar att vara en fascinerande musikupplevelse. Som alltid har bandet skapat en visuell dimension som kompletterar sin musik. Innan låten släpps får deras följare ta del av filmiska teasers, komplett med en berättarröst och dramatisk musik, för att fördjupa sig i låtens atmosfär.

Hanna Olsson, sångerska och videoproducent för Nocean, kommenterar deras unika tillvägagångssätt: ”Vi vill väcka nyfikenhet kring vår musik och bygga en fiktiv värld runt den, inte bara erbjuda en musikupplevelse.”

Tidigare utforskade Nocean en gotisk fiktiv värld i sitt tredje album, ”Aurora: The Weight of A Shadow,” och nu fortsätter de att berätta historier om karaktärer från denna värld i sin kommande musik. ”Break of Spell” fokuserar på en magiker vid namn Jaxon Vasperion som kämpar för att bryta en evig förbannelse. Oscar Björk, gitarrist och skapare av låtens musik, gestaltar denna karaktär och har spelat en central roll i att forma låtens berättelse.

En annan spännande aspekt är att Nocean har använt AI i skapandet av singelomslaget för ”Break of Spell.” De ser tekniken som ett kreativt verktyg och är öppna för att experimentera med den. Sångerska Hanna Olsson poängterar: ”Vi är ett band som omfamnar modern teknik och är öppna för att experimentera. Vi vill inte använda enbart AI men använder det gärna som ett verktyg för att nå våra kreativa mål.”

steningekompani_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

connys_helsida

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

foraldranatverk_helsida

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

funkisfest_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
connys
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host