moderat_fokus_pan
Nocean med bandmedlemmar från WenngarnFoto: Nocean

Nocean skapar Metal-Musikal

Wenngarnbaserade Nocean skapar en Metal-Musikal som spelas i höst.

centrum_artikel_host

Delar av metalbandet Nocean huserar på Wennharn. Under pandemin har man slutat turnera och ägnat sig åt att spela in nytt material. På fredag släpper man en ny singel, The Hope. Det blir ett tredje album som blir en föreställning på teaterscener med livemusik och en animerad film.
– Låten “The Hope” handlar om att känna hoppfullhet under en period där man haft det tufft och känt stor sorg, uppger sångerskan Hanna Olsson.

Man har bokat in några scener inför hösten. Nytt är att publiken kommer få vara sittande, dels som en del av de nya coronarestriktionenra för scenerna men även eftersom det är en föreställning. Sedan 2016 gör man dessutom allt på egen hand eftersom man inte har ett skivbolag. Musiken finns via bland annat Spotify.
– Vi vill ha full konstnärlig frihet och besitter också många kunskaper som gör att vi kan göra till exempel videos, musikproduktion och marknadsföring på egen hand. Nu när vi skapar musikalen gör vi även vårt egna ljus och sköter turnéproduktion ihop med vårt eget team, berättar Hanna Olsson.

moderat_fokus_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

pantamera_avc_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

hockeyskola_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

centrum_host_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

adhd_kommun
connys_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

joes-helsida
nrh_sigtuna

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

defacto_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

ica_helsida
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
kommun_adhd_outsider