eu_valet_panorama
Nocean med bandmedlemmar från WenngarnFoto: Nocean

Nocean skapar Metal-Musikal

Wenngarnbaserade Nocean skapar en Metal-Musikal som spelas i höst.

centrum_artikel_host

Delar av metalbandet Nocean huserar på Wennharn. Under pandemin har man slutat turnera och ägnat sig åt att spela in nytt material. På fredag släpper man en ny singel, The Hope. Det blir ett tredje album som blir en föreställning på teaterscener med livemusik och en animerad film.
– Låten “The Hope” handlar om att känna hoppfullhet under en period där man haft det tufft och känt stor sorg, uppger sångerskan Hanna Olsson.

Man har bokat in några scener inför hösten. Nytt är att publiken kommer få vara sittande, dels som en del av de nya coronarestriktionenra för scenerna men även eftersom det är en föreställning. Sedan 2016 gör man dessutom allt på egen hand eftersom man inte har ett skivbolag. Musiken finns via bland annat Spotify.
– Vi vill ha full konstnärlig frihet och besitter också många kunskaper som gör att vi kan göra till exempel videos, musikproduktion och marknadsföring på egen hand. Nu när vi skapar musikalen gör vi även vårt egna ljus och sköter turnéproduktion ihop med vårt eget team, berättar Hanna Olsson.

sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider