centrum_panorama_hostshopping
Polisen genomförde en polisinsats i den aktuella verkstadenFoto: Magnus Granhagen

Nio års fängelse för verkstadsmord

En man i 50-årsåldern döms för dråp sedan han bragt en 54-åring om livet tidigare i år.

centrum_artikel_host

Mannen döms till nio års fängelse för dråp och inte mord. Eftersom han även rullade in den döde mannen i en matta och dumpade honom i havet så döms han också för gravfridsbrott rapporterar Aftonbladet. Den dömde är i 50-årsåldern och äger en verkstad. Polisen genomförde kontroller i den aktuella verkstaden i vintras för att säkra teknisk bevisning. Bakgrunden till mordet ska dels ha varit att de var oense om utebliven lön samt om kriget i Ukraina. Den dömde mannen skyllde på en man annan man som utförde brottet vilket av tingsrätten är att betrakta som osannolikt.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

fritidsbanken_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna