centrum_panorama_hostshopping
Cannabis i portionspåseFoto: Arkivbild

Nio års fängelse för Märstabo som hanterade 145 kilo cannabi

En märstabo hanterade hela 145 kilo cannabis och döms nu till nio års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

centrum_artikel_host

Märstabon och flera andra stockholmare får kännbara fängelsestraff sedan de hanterat mycket stora mängder cannabis av olika slag. Totalt en bra bit över 200 kilo varav märstabon kan kopplas till cirka 145 kilo. Hanteringen skedde i en lagerlokal och märstabon var drivande i att hantera och distribuera narkotika runt om i länet. Märstabon ertappades även med en automatkarbin i samband med tillslaget i februari förra året i Älvsjö. Hon döms nu till nio års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Märstabon uppgav i rätten att hon hade en skuld med anledning av att hon köpt cannabis och behövde arbeta av den.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

connys_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out