eldsjal2024_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Nicola blev Årets eldsjäl

I samband med Valstadagen utsågs Årets Eldsjäl i Valsta till Nicola D´Allesandro.

centrum_artikel_host

Nicola D´Allesdandro utsågs till Årets Eldsjäl i Valsta. En utmärkelse som delas ut av Vi är Valsta till personer i Valsta/Steninge som gjort särskilda och ideella insatser inom det sociala området för att skapa trivsel och trygghet eller gemenskapande aktiviteter. Nicola har gjort stora insatser för barn och unga inom judon i kommunen och särskilt Valsta sedan 30 år tillbaka.

Motiveringen lyder:
”Nicola har tränat, undervisat och varit domare i judo i över 60 år och är även ordförande i Märsta Judoklubb. Han är också tränare i Sigtuna Budoklubb där han var verksam ordförande mellan 1978-2020. Nicola har tillsammans med sina föreningar deltagit vid varje Valstadag med ”prova på aktiviteter” sedan starten år 2000. Nicola har under många år givit barn och ungdomar i Valsta en möjlighet till bra träning och god kamratskap och fortsätter att göra även idag. Många är de barn och ungdomar som har fått möjlighet till en meningsfull fritid och god fysisk fostran genom Nicolas engagemang. Han är själva definitionen av social hållbarhet, en Eldsjäl mer än väl värd namnet.”

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
storemore_out