centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Neråt på miljöranking för kommunen

Sigtuna kommun rankas som 26:e miljökommun för 2020.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun tappar 16 platser i årets miljöranking och är på plats 26. Kommunen rankas som 10 av 46 storstäder och storstadsnära kommuner. I länet rankas kommunen på 7 av 26 kommuner.

Miljöbarometern har kartlagt ett antal faktorer baserat på sin ranking. Sigtuna kommun, för de flesta områden uppfyller kommunen kraven. Som livsmedelsstrategi, åtgärdsprogram för biller, koldioxidbudget och strategi för Agenda 30. Placeringen dras ner av att kommunen inte har ett systematiskt arbete för att förhindra nedskräpning kring vatten, kommunen köper inte in förnybar energi till 100 procent eller en långsiktig plan kopplat till de giftiga ämnena PFOS och PFAS.

Här hittar du hela rankingen

pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider