valstadagen_pan
Foto: Streetview

Nekas skadestånd efter dyk i hamnen

En man som skadade sig i samband med ett dyk i hamnen vid Våfflan begärde skadestånd av kommunen och fick rätt i tingsrätten men hovrätten ändrar nu domen.

centrum_artikel_host
I ett fall från 2017 dök en person utanför Våfflan i Sigtunas hamn. Mannen skadade sig i samband med dyket då vattnet bara var någon halvmeter djupt, enligt rättens handlingar ådrog han sig en allvarlig ryggmärgsskada och ansåg att Sigtuna kommun inte vidtagit nödvändiga åtgärder för att upplysa om att vattnet var grunt.
Mannen som är folkbokförd i Skottland ansåg att kommunen agerat vårdslöst genom att inte skylta om att vattnet var grunt och inte lämpade sig för att dyka i. Enligt kommunen råder dock badförbud i området eftersom det är en hamn samt att det inte finns iordningsställda badmöjligheter. Eftersom det inte är en allmän badplats ansåg kommunen heller inte att man behöver sätta upp skyltar.
Attunda tingsrätt ansåg dock att området bjöd in till bad och att det fanns risk för att någon skulle bada även samt att bryggan ger intryck till att det är tillräckligt djupt för ett dyk. Sammantaget ansåg man att det hade varit enkelt för kommunen att förekomma skador i samband med att folk dyker genom att sätta upp skyltar. Tingsrätten beslutade om en mellandom tills dess att ärendet kunde gå upp i hovrätten.
I hovrätten ändrades domen, Sigtuna kommun ansågs inte vårdslös genom att underlåta att ha skyltar som varnade för grunt vatten och att badförbud råder. Ärendet ska nu tillbaka till tingsrätten som ska ta ställning till rättegångskostnaderna.
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

pantamera_avc_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
student_outsider
connys
mp_outsider
joes_outsider