eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Nekades köpa öl-Högg personal

En man döms för försök till grov misshandel sedan han ska ha försökt hugga en servitör som nekade honom att köpa öl.

centrum_artikel_host

I september förra året drog en restauranggäst kniv mot en i personalen på en restaurang i Märsta. Kniven missade med en hårsmån sedan servitören lyckats backa. Gärningsmannen brottades sedan ner tills dess att polisen kom till platsen. Dock upptäcktes en rispa på servitörens haka, men han var inte i behov av sjukvård.

Bakgrunden ska ha varit att mannen nekades köpa öl på grund av berusning, mannen drog då helt oprovocerat kniv som hade träffat servitören i halsen om han inte backat undan. Mannen döms till rättspsykiatrisk vård då han led av en allvarlig psykiskt störning i samband med händelsen, annars hade minimistraffet varit fängelse i 18 månader. Han ska dock utge skadestånd till servitören på 10 000 kronor.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
connys