vinter_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Nekades köpa öl-Högg personal

En man döms för försök till grov misshandel sedan han ska ha försökt hugga en servitör som nekade honom att köpa öl.

centrum_artikel_host

I september förra året drog en restauranggäst kniv mot en i personalen på en restaurang i Märsta. Kniven missade med en hårsmån sedan servitören lyckats backa. Gärningsmannen brottades sedan ner tills dess att polisen kom till platsen. Dock upptäcktes en rispa på servitörens haka, men han var inte i behov av sjukvård.

Bakgrunden ska ha varit att mannen nekades köpa öl på grund av berusning, mannen drog då helt oprovocerat kniv som hade träffat servitören i halsen om han inte backat undan. Mannen döms till rättspsykiatrisk vård då han led av en allvarlig psykiskt störning i samband med händelsen, annars hade minimistraffet varit fängelse i 18 månader. Han ska dock utge skadestånd till servitören på 10 000 kronor.

vinter_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida
ica_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
joes_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
oppethus_out
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
slottsby_outsider
storemore_out