centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nedläggning av restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att läggas ner, det beslutade Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i samband med sitt sammanträde på tisdagskvällen: - Det är tråkigt, men det är en utveckling som inte är lokal i Sigtuna kommun, utan en nationell trend, säger Mattias Askerson, ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

centrum_artikel_host

Bara sex personer sökte de 16 platserna som fanns för 2018/19 och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden bedömde att det inte skulle gå att starta programmet med så få elever, man konstaterar också att antalet sökande minskat de senaste åren. Därför beslutade man att lägga ner programmet. De årskurser som nu går på Arlandagymnasiet kommer att gå klart men inga nya intag görs.

Hänvisas till andra skolor
Den som vill läsa restaurang- och livsmedel i framtiden kommer att kunna söka sig till skolor i andra delar av länet enligt nämndbeslutet. Både förra läsåret och nuvarande har man försökt marknadsföra programmet men effekten har uteblivit. 2017 var det bara åtta antagna och 2015 endast fem, det anses inte längre ekonomiskt försvarbart att genomföra utbildningen med enbart sex elever från 2018.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

centrum_host_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
nrh_sigtuna
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider