Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Nedläggning av restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att läggas ner, det beslutade Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i samband med sitt sammanträde på tisdagskvällen: - Det är tråkigt, men det är en utveckling som inte är lokal i Sigtuna kommun, utan en nationell trend, säger Mattias Askerson, ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Bara sex personer sökte de 16 platserna som fanns för 2018/19 och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden bedömde att det inte skulle gå att starta programmet med så få elever, man konstaterar också att antalet sökande minskat de senaste åren. Därför beslutade man att lägga ner programmet. De årskurser som nu går på Arlandagymnasiet kommer att gå klart men inga nya intag görs.

Hänvisas till andra skolor
Den som vill läsa restaurang- och livsmedel i framtiden kommer att kunna söka sig till skolor i andra delar av länet enligt nämndbeslutet. Både förra läsåret och nuvarande har man försökt marknadsföra programmet men effekten har uteblivit. 2017 var det bara åtta antagna och 2015 endast fem, det anses inte längre ekonomiskt försvarbart att genomföra utbildningen med enbart sex elever från 2018.

Liberalerna vill se tandvård som en del av sjukvården

Politik Liberalerna i Stockholms län föreslår att tandvården fullt ut ska integreras i det svenska hälso- och sjukvårdssystemet. Förslaget antogs vid partiets förbundsårsmöte under helgen och syftar till att göra tandvården billigare och mer tillgänglig.

Nytt samarbete för att främja ungas läsning

Nyheter Sigtunastiftelsen och Handelsbanken Sigtuna inleder ett nytt samarbete för att stärka barn och ungas läsintresse. Med ett bidrag på 25 000 kronor per år under 2025 och 2026 ska Sigtunastiftelsens bibliotek kunna köpa in mer barn- och ungdomslitteratur.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening