defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Nätverk planerade sprängningar

Bakgrunden till den särskilda händelsen som polisen inledde i Sigtuna var att ett gäng planerade sprängdåd mot politiker och polischef.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att polisen inlett Operation Muren sedan politiker och en polischef hotats av ett nätverk. Nu avslöjar Dagens Nyheter att nätverket planerat sprängdåd mot politiker och polischefen. Sprängmedel har tagits i beslag och en förundersökning om förberedelse till mord har inletts. Som en följd av insatsen har kommunen fått utökad kamerabevakning. Polisen har också övervakning av ett antal bostäder på annat håll och enligt DN finns det civila spaningar i och runt Märsta.
-Utöver detta pågår en omfattande spaningsinsats för att samla bevis och ringa in misstänkta. Totalt sett handlar det om stora resurser som är tagna i anspråk, berättar poliskällor för DN.

Informationen som polisen har tyder på att gärningsmännen ville uppnå dödlig utgång i sina attacker mot en högt uppsatt politiker och polischefen. DN uppger vidare att personer inom Märstanätverket skaffat två bilbomber. Dessa skulle placeras på politikern och polischefens fordon, något som ett annat närverk skulle utföra. Man har säkrat en bilbom i samband med en husrannsakan som gjorts. Varken polis eller åklagare kommenterar ärendet offentligt, man ville inte heller kommentera kring eventuella misstänkta personer.

Sedan attacken mot kommunhuset har politiska företrädare fått överfallslarm, likaså tjänstemän. Det har också avlossats ett skott mot Trygghetscentret. Det långsiktiga arbetet för ett tryggare Märsta går vidare som planerat:
– Vi kommer att steppa upp arbetet mot den organiserade brottsligheten den närmaste tiden i enlighet med kommunens och polisens samarbetsavtal. Det handlar bland annat om att hindra välfärdsbrott, stoppa inflödet av unga till kriminalitet och stödja dem som vill hoppa av, uppger Thomas Mileborn, trygghetschef.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

defacto_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

centrum_host_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

joes-helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider
connys
swedol_outsider
joes_outsider
mp_outsider
ica_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host