vinter_pan
Foto: Sigtuna kommun

Nätverk planerade sprängningar

Bakgrunden till den särskilda händelsen som polisen inledde i Sigtuna var att ett gäng planerade sprängdåd mot politiker och polischef.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att polisen inlett Operation Muren sedan politiker och en polischef hotats av ett nätverk. Nu avslöjar Dagens Nyheter att nätverket planerat sprängdåd mot politiker och polischefen. Sprängmedel har tagits i beslag och en förundersökning om förberedelse till mord har inletts. Som en följd av insatsen har kommunen fått utökad kamerabevakning. Polisen har också övervakning av ett antal bostäder på annat håll och enligt DN finns det civila spaningar i och runt Märsta.
-Utöver detta pågår en omfattande spaningsinsats för att samla bevis och ringa in misstänkta. Totalt sett handlar det om stora resurser som är tagna i anspråk, berättar poliskällor för DN.

Informationen som polisen har tyder på att gärningsmännen ville uppnå dödlig utgång i sina attacker mot en högt uppsatt politiker och polischefen. DN uppger vidare att personer inom Märstanätverket skaffat två bilbomber. Dessa skulle placeras på politikern och polischefens fordon, något som ett annat närverk skulle utföra. Man har säkrat en bilbom i samband med en husrannsakan som gjorts. Varken polis eller åklagare kommenterar ärendet offentligt, man ville inte heller kommentera kring eventuella misstänkta personer.

Sedan attacken mot kommunhuset har politiska företrädare fått överfallslarm, likaså tjänstemän. Det har också avlossats ett skott mot Trygghetscentret. Det långsiktiga arbetet för ett tryggare Märsta går vidare som planerat:
– Vi kommer att steppa upp arbetet mot den organiserade brottsligheten den närmaste tiden i enlighet med kommunens och polisens samarbetsavtal. Det handlar bland annat om att hindra välfärdsbrott, stoppa inflödet av unga till kriminalitet och stödja dem som vill hoppa av, uppger Thomas Mileborn, trygghetschef.

oppethus_dec

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
ica_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider
vinter_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
storemore_out
swedol_outsider