centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Nätverk planerade sprängningar

Bakgrunden till den särskilda händelsen som polisen inledde i Sigtuna var att ett gäng planerade sprängdåd mot politiker och polischef.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att polisen inlett Operation Muren sedan politiker och en polischef hotats av ett nätverk. Nu avslöjar Dagens Nyheter att nätverket planerat sprängdåd mot politiker och polischefen. Sprängmedel har tagits i beslag och en förundersökning om förberedelse till mord har inletts. Som en följd av insatsen har kommunen fått utökad kamerabevakning. Polisen har också övervakning av ett antal bostäder på annat håll och enligt DN finns det civila spaningar i och runt Märsta.
-Utöver detta pågår en omfattande spaningsinsats för att samla bevis och ringa in misstänkta. Totalt sett handlar det om stora resurser som är tagna i anspråk, berättar poliskällor för DN.

Informationen som polisen har tyder på att gärningsmännen ville uppnå dödlig utgång i sina attacker mot en högt uppsatt politiker och polischefen. DN uppger vidare att personer inom Märstanätverket skaffat två bilbomber. Dessa skulle placeras på politikern och polischefens fordon, något som ett annat närverk skulle utföra. Man har säkrat en bilbom i samband med en husrannsakan som gjorts. Varken polis eller åklagare kommenterar ärendet offentligt, man ville inte heller kommentera kring eventuella misstänkta personer.

Sedan attacken mot kommunhuset har politiska företrädare fått överfallslarm, likaså tjänstemän. Det har också avlossats ett skott mot Trygghetscentret. Det långsiktiga arbetet för ett tryggare Märsta går vidare som planerat:
– Vi kommer att steppa upp arbetet mot den organiserade brottsligheten den närmaste tiden i enlighet med kommunens och polisens samarbetsavtal. Det handlar bland annat om att hindra välfärdsbrott, stoppa inflödet av unga till kriminalitet och stödja dem som vill hoppa av, uppger Thomas Mileborn, trygghetschef.

pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host