vinter_pan
Foto: Pressbild

Naturfotografen: Så kan naturbaserad turism öka i kommunen

Kulturlänken i Märsta välkomnade en betydande gäst i form av Staffan Widstrand under onsdagen. Widstrand, en framstående naturfotograf, författare och en av grundarna till Naturturismföretagen, delade sina insikter om hur naturbaserad turism kan gynna företagare i Sigtuna kommun och öppna dörrar till nya jobbmöjligheter.

centrum_artikel_host

Det växande intresset för naturbaserad turism har på senare tid blivit allt mer påtagligt, och det kan ha en avsevärd inverkan på det lokala näringslivet. Turister och besökare som söker unika naturupplevelser är villiga att investera i guidade turer och möjligheten att hyra gömslen för aktiviteter såsom fågelskådning. Många av dessa besökare stannar även för andra aktiviteter i kommunen, vilket skapar en positiv ekonomisk kaskad genom ökade hotellbokningar och restaurangbesök. Denna utveckling har gett en betydande skjuts åt den lokala ekonomin och förstärkt dess hållbarhet.

Staffan Widstrand betonade vikten av att bevara och vårda naturområden, och han påpekade att allt som är vilt och naturligt har ett betydande värde. Genom att bevara och skydda de natursköna områdena kan inte bara naturen själv gynnas utan även lokala samhällen. Widstrand underströk att ett effektivt naturskydd kan också leda till skapande av nya lokala jobb och ökade kommunala skatteintäkter.

Sigtuna kommun erbjuder en unik möjlighet inom naturturism, med sina många naturområden och fågelsjöar. ”Allting som är vilt och naturligt är värdefullt,” påpekade Widstrand. För att lyckas fullt ut är det avgörande att fortsätta att bevara dessa områden och främja lokala entreprenörer.

Miljöpartiet Sigtuna, som var värd för evenemanget, har tagit initiativ till att utforska hur entreprenörskap och ett mångsidigare näringsliv kan blomstra samtidigt som kommunens rika naturarv bevaras och vårdas. Detta evenemang markerar ett viktigt steg mot att förverkliga den visionen och skapa en sund och ekonomiskt hållbar framtid för Sigtuna kommun.

defacto_helsida
vinter_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

storemore_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
vinter_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
ica_outsider