eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Naturfotografen: Så kan naturbaserad turism öka i kommunen

Kulturlänken i Märsta välkomnade en betydande gäst i form av Staffan Widstrand under onsdagen. Widstrand, en framstående naturfotograf, författare och en av grundarna till Naturturismföretagen, delade sina insikter om hur naturbaserad turism kan gynna företagare i Sigtuna kommun och öppna dörrar till nya jobbmöjligheter.

centrum_artikel_host

Det växande intresset för naturbaserad turism har på senare tid blivit allt mer påtagligt, och det kan ha en avsevärd inverkan på det lokala näringslivet. Turister och besökare som söker unika naturupplevelser är villiga att investera i guidade turer och möjligheten att hyra gömslen för aktiviteter såsom fågelskådning. Många av dessa besökare stannar även för andra aktiviteter i kommunen, vilket skapar en positiv ekonomisk kaskad genom ökade hotellbokningar och restaurangbesök. Denna utveckling har gett en betydande skjuts åt den lokala ekonomin och förstärkt dess hållbarhet.

Staffan Widstrand betonade vikten av att bevara och vårda naturområden, och han påpekade att allt som är vilt och naturligt har ett betydande värde. Genom att bevara och skydda de natursköna områdena kan inte bara naturen själv gynnas utan även lokala samhällen. Widstrand underströk att ett effektivt naturskydd kan också leda till skapande av nya lokala jobb och ökade kommunala skatteintäkter.

Sigtuna kommun erbjuder en unik möjlighet inom naturturism, med sina många naturområden och fågelsjöar. ”Allting som är vilt och naturligt är värdefullt,” påpekade Widstrand. För att lyckas fullt ut är det avgörande att fortsätta att bevara dessa områden och främja lokala entreprenörer.

Miljöpartiet Sigtuna, som var värd för evenemanget, har tagit initiativ till att utforska hur entreprenörskap och ett mångsidigare näringsliv kan blomstra samtidigt som kommunens rika naturarv bevaras och vårdas. Detta evenemang markerar ett viktigt steg mot att förverkliga den visionen och skapa en sund och ekonomiskt hållbar framtid för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

storemore_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out