kommun_skoterska
Foto: Insändarbild

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_artikel_host

Klockan 15.00 kommer Borgmästarängen i Sigtuna stad att bli platsen för det officiella nationaldagsfirandet. Förväntningarna är höga då det även kommer att vara tidpunkten för utdelningen av Sigtuna Hembygdsförenings kulturpris 2023. Festligheterna kommer att inkludera inspirerande högtidstal, fängslande sång och livfull musik för att hedra och fira Sveriges nationaldag på bästa möjliga sätt.

Samtidigt kommer Valsta centrum att vakna till liv mellan klockan 13.00 och 15.00 med ett sprakande nationaldagsfirande. Samarbetet mellan Vi är Valsta, Sigtuna kommun och Valsta/Steninge stadsdelsförening har resulterat i ett varierat program för att tillfredsställa alla besökare. Centrumägaren Weda Fastigheter har generöst erbjudit sig att bjuda på kaffe, saft och tårta för att skapa en trevlig atmosfär. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att delta i en spännande frågesport med fina priser som belöning för de tre vinnarna.

På Valsta torg kommer Brobygget och Fritidsbanken att skapa en entusiastisk stämning mellan klockan 12.00 och 16.00. Besökarna uppmanas att delta i olika roliga sport- och fritidsaktiviteter som erbjuds på torget. Fritidsbanken kommer generöst att tillhandahålla all den utrustning som behövs, och Brobyggets ledare kommer att glatt dela ut mellanmål till alla yngre besökare.

Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot en minnesvärd och festlig nationaldagsfirande där gemenskapen står i fokus. Det kommer att bli en dag att minnas, fylld av glädje och stolthet över Sveriges historia och kultur.

Denna text genererades med en textrobot

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida
adhd_kommun

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

joes-helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

defacto_helsida
mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
joes_outsider
mp_ute_outsider
nrh
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out