eu_valet_panorama
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Nästan hälften är färdigvaccinerade

Andelen vaccinerade ökar i kommunen, två av tre har fått en dos och nästan hälften av den vuxna befolkningen är färdigvaccinerade.

centrum_artikel_host

FHM:s siffror över andelen vaccinerade i kommunen visar att 25 281 fått en första dos vilket motsvarar två av tre av den vuxna befolkningen, 17 117 har fått två doser vilket är 45 procent. I hela länet har nu 74 procent fått en första dos och 48 procent båda doserna. Snart har 1,4 miljoner fått två doser.

Bland åldersgrupperna i kommunen har 40 procent av 18-30-åringar fått en dos, hälften av 30+ och 70 procent av 40+. Många över 60, 70, 80 och 90+ har fått minst en dos. Där är det över 85 procent vaccinationsgrad i samtliga åldersgrupper. Just nu är det personer under 50 år som kan öka sin vaccinationsgrad enligt FHM. Nästa vecka kommer även 16-plussare att erbjudas vaccinering.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider