sap_feb_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Nästan 900 ukrainska flyktingar i kommunen

Sigtuna kommun är en av de kommunerna i landet som tagit emot flest flyktingar från Ukraina.

centrum_artikel_host

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har sju miljoner flytt från Ukraina, 39 000 av dessa har kommit till Sverige och 881 personer till Sigtuna kommun enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Det innebär 18 flyktingar per 1000 invånare vilket är tredje mest i landet. Flest i relation till befolkningen har Högsby tagit emot 28/1000. Fördelningen av flyktingar från Ukraina ska ske jämt och i sommar ändras lagen för en jämnare fördelning mellan olika kommuner i samma län.

Sigtuna ska enligt sin kvot ta emot 122 flyktingar men har alltså närmare 7 gånger så många än vad man skulle ta emot. Flest i länet har Stockholm tagit emot med 4072 följt av Sigtuna och Huddinge med 863. Av de flesta ukrainska flyktingarna i kommunen bor de flesta i Migrationsverkets boenden med 603 stycken, 266 i eget boende. 587 är kvinnor och 294 är män.

fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

sportlov
spedition_helsida

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
spedition_outsider
connys
centrum_outsider_host