sap_pan23
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Nästan 900 ukrainska flyktingar i kommunen

Sigtuna kommun är en av de kommunerna i landet som tagit emot flest flyktingar från Ukraina.

centrum_artikel_host

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har sju miljoner flytt från Ukraina, 39 000 av dessa har kommit till Sverige och 881 personer till Sigtuna kommun enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Det innebär 18 flyktingar per 1000 invånare vilket är tredje mest i landet. Flest i relation till befolkningen har Högsby tagit emot 28/1000. Fördelningen av flyktingar från Ukraina ska ske jämt och i sommar ändras lagen för en jämnare fördelning mellan olika kommuner i samma län.

Sigtuna ska enligt sin kvot ta emot 122 flyktingar men har alltså närmare 7 gånger så många än vad man skulle ta emot. Flest i länet har Stockholm tagit emot med 4072 följt av Sigtuna och Huddinge med 863. Av de flesta ukrainska flyktingarna i kommunen bor de flesta i Migrationsverkets boenden med 603 stycken, 266 i eget boende. 587 är kvinnor och 294 är män.

pantamera_avc_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

joes-helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

nrh_sigtuna

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

sap_sep23_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

connys_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

ica_helsida
moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
nrh
joes_outsider
moderat_bli_medlem
connys
ridskola_2020_outsider