defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Nästan 900 ukrainska flyktingar i kommunen

Sigtuna kommun är en av de kommunerna i landet som tagit emot flest flyktingar från Ukraina.

centrum_artikel_host

Sedan kriget i Ukraina bröt ut har sju miljoner flytt från Ukraina, 39 000 av dessa har kommit till Sverige och 881 personer till Sigtuna kommun enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Det innebär 18 flyktingar per 1000 invånare vilket är tredje mest i landet. Flest i relation till befolkningen har Högsby tagit emot 28/1000. Fördelningen av flyktingar från Ukraina ska ske jämt och i sommar ändras lagen för en jämnare fördelning mellan olika kommuner i samma län.

Sigtuna ska enligt sin kvot ta emot 122 flyktingar men har alltså närmare 7 gånger så många än vad man skulle ta emot. Flest i länet har Stockholm tagit emot med 4072 följt av Sigtuna och Huddinge med 863. Av de flesta ukrainska flyktingarna i kommunen bor de flesta i Migrationsverkets boenden med 603 stycken, 266 i eget boende. 587 är kvinnor och 294 är män.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

centrum_host_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

connys_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

defacto_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

ica_helsida
joes-helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out
connys
mp_outsider
centrum_outsider_host