sap_feb_pan
Foto: Transportstyrelsen

Nästan 8000 plan landade i juni

Siffror över antal landningar på Arlanda visar att nästan 8000 plan landade i juni.

centrum_artikel_host

Arlanda flygplats hade 7974 landningar i juni, en kraftig ökning jämfört med 2020 då det var 2944. Dock är den en bra bit kvar till tiden före pandemin då det låg på cirka 10 600 landningar normalt sett för juni. 7 av 10 landningar rör utrikesplan och tre av tio inrikes. Sedan covidutbrottet i mars 2020 fram till juni 2022 har det landat 124 000 plan på Arlanda och Bromma, det är omkring 78 000 plan färre än vad som hade varit förväntat utan pandemi om tidigare trender i passagerartrafiken hade stått sig enligt Newswortyhy.

sportlov
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

steningekompani_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

funkisfest_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider