centrum_panorama_hostshopping
Foto: Kari Kohvakka/Sigtuna kommun

Nästan 800 inbjudna till Medborgarskapsceremoni

På Nationaldagen kommer nästan 800 nya svenska medborgare i Sigtuna kommun att uppmärksammas i en Medborgarskapsceremoni.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om Medborgarskapsceremonin som uppmärksammar nya svenska invånare som bor i kommunen. Nästan 800 fick medborgarskap under 2021, dessa har bjudits in till ceremonin som startar klockan 12.00 på Borgmästarängen, platsen är ny för i år. Tidigare har det varit på Stora torget.
– Det är ett stort steg för en människa att vilja bli medborgare i sitt nya hemland Sverige. Nya skyldigheter och nya rättigheter träder till. Detta vill vi naturligtvis från hemkommunen Sigtuna både välkomna och fira tillsammans. Då är det också väldigt fint att få göra det traditionsenligt på Sveriges Nationaldag den 6 juni och på en fin plats i kommunen, säger Erik Langby, kommunfullmäktiges ordförande.

I samband med ceremonin bjuds de nya svenskarna på ”swedish fika”. En efter en kommer att bli uppropade och få en svensk flagga i handen samt et diplom.
– Nu när vi fått en så fin park som Borgmästarängen, som dessutom har en scen, vill vi utnyttja den. Vi kommer dagen till ära dessutom att ha en flaggstång på plats, berättar Erik Langby (M).

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider