helsida_bostad
Foto: Kari Kohvakka/Sigtuna kommun

Nästan 800 inbjudna till Medborgarskapsceremoni

På Nationaldagen kommer nästan 800 nya svenska medborgare i Sigtuna kommun att uppmärksammas i en Medborgarskapsceremoni.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om Medborgarskapsceremonin som uppmärksammar nya svenska invånare som bor i kommunen. Nästan 800 fick medborgarskap under 2021, dessa har bjudits in till ceremonin som startar klockan 12.00 på Borgmästarängen, platsen är ny för i år. Tidigare har det varit på Stora torget.
– Det är ett stort steg för en människa att vilja bli medborgare i sitt nya hemland Sverige. Nya skyldigheter och nya rättigheter träder till. Detta vill vi naturligtvis från hemkommunen Sigtuna både välkomna och fira tillsammans. Då är det också väldigt fint att få göra det traditionsenligt på Sveriges Nationaldag den 6 juni och på en fin plats i kommunen, säger Erik Langby, kommunfullmäktiges ordförande.

I samband med ceremonin bjuds de nya svenskarna på ”swedish fika”. En efter en kommer att bli uppropade och få en svensk flagga i handen samt et diplom.
– Nu när vi fått en så fin park som Borgmästarängen, som dessutom har en scen, vill vi utnyttja den. Vi kommer dagen till ära dessutom att ha en flaggstång på plats, berättar Erik Langby (M).

toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

connys_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
pantamera_out
swedol_outsider