moderat_pan_nov
Foto: Riksbanken

Nästan 4000 föreslås få höjd garantipension

Regeringen föreslår att ett nytt garantitillägg ska införas till pensionärer med låga inkomster, i kommunen skulle nästan 4000 personer få tillägget.

centrum_artikel_host

Regeringen har lagt en proposition, förslag, om att pensionärer med låga inkomster ska få en skattefri förmån i form av ett tillägg. 750 kronor i månaden kommer tillägget att vara, 3850 pensionärer i kommunen berörs.
– Vi menar allvar med att ta tillbaka kontrollen över välfärden och säkerställa att alla har en pension som går att leva på. Pensionerna måste höjas. Med vårt förslag om garantitillägg får en miljon pensionärer mer pengar i plånboken. Det handlar om respekt, uppger Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Frågan avgörs av Riksdagen i juni, enligt Socialdemokraterna finns det behov av ekonomiska förbättringar för pensionärerna, detta förslag är en del av att ge äldre en ålderdom i ekonomisk trygghet. Tre av fyra som påverkas av garantitillägget är dessutom kvinnor vilket bidrar till att minska pensionsgapet mellan män och kvinnor enligt (S).

connys_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

agy_oppethus
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
connys
nrh
dackskifteoutsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
swedol_outsider