moderat_pan_nov
Foto: Riksbanken

Nästan 4000 föreslås få höjd garantipension

Regeringen föreslår att ett nytt garantitillägg ska införas till pensionärer med låga inkomster, i kommunen skulle nästan 4000 personer få tillägget.

centrum_artikel_host

Regeringen har lagt en proposition, förslag, om att pensionärer med låga inkomster ska få en skattefri förmån i form av ett tillägg. 750 kronor i månaden kommer tillägget att vara, 3850 pensionärer i kommunen berörs.
– Vi menar allvar med att ta tillbaka kontrollen över välfärden och säkerställa att alla har en pension som går att leva på. Pensionerna måste höjas. Med vårt förslag om garantitillägg får en miljon pensionärer mer pengar i plånboken. Det handlar om respekt, uppger Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Frågan avgörs av Riksdagen i juni, enligt Socialdemokraterna finns det behov av ekonomiska förbättringar för pensionärerna, detta förslag är en del av att ge äldre en ålderdom i ekonomisk trygghet. Tre av fyra som påverkas av garantitillägget är dessutom kvinnor vilket bidrar till att minska pensionsgapet mellan män och kvinnor enligt (S).

centrum_host_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
agy_oppethus
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
nrh
pantamera_out
marknaden_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent