sap_feb_pan
Foto: Norrtälje kommun

Nästan 3000 smittades under helgen

Över helgen har nästan 3000 stockholmare smittats med covid-19.

centrum_artikel_host

På måndagen meddelade Region Stockholm att 2900 personer i länet smittats med covid-19 mellan 5-8 mars. Utöver det har fyra avlidit med covid-19 sen 5/3. 361 patienter är i behov av sjukvård.
– Vi ser nu en smittökning på drygt fem procent mellan vecka 8 och vecka 9. Om fler invånare haft fler kontakter under sportlovet kommer det att visa sig i antalet konstaterat smittade inom ett par veckor. Det är nu 42 fler patienter den här tisdagen jämfört med föregående tisdag som har covid-19 och är i behov av sjukhusvård. Det gör att akutsjukhusen löpande ställer om vårdplatser till covid-19 vård. Alla som behöver akut och nödvändig vård kommer att få det och det är fortsatt viktigt att söka vård som vanligt vid akuta symtom, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Under hela vecka 9 var det 6678 personer vara smittade med covid-10, en ökning med drygt 300 personer jämfört med vecka 8. Lokala siffror för kommunerna kommer på torsdag efter lunch. Det brittiska muterade viruset har konstaterats i 60 procent av de diagnostiserade fallen.

steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida
funkisfest_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out